Pripravte si s nami domáci kurací gyros podľa dlhými rokmi overeného receptu. Vyskúšajte ako si doma pochutnať na vo svete veľmi rozšírenej dobrote z kuracieho mäsa.
Kurací gyros
Kuracie mäso a recepty ako si ho doma pripraviť sú nesmierne obľúbené.
Domáci kurací gyros je výborným príkladom ako si ho doma chutne a rýchlo pripraviť. Ide o výbornú voľbu nielen pre jeho výnimočnú chuť, ale aj o jednoduchú prípravu, všestrannosť pri podávaní a schopnosť prispôsobiť sa rôznym chuťiam a diétam.
Máme pre vás domáci kurací gyros ako zo stánku na ulici. Skvele sa hodí k zeleninovému šalátu, zemiakovým hranolkám a tú pravú chuť všetkému dodá jogurtový dresing na gyros.
Gyros je plný chutí a korenia, ktoré spolu vytvárajú výnimočnú a pikantnú chuť. Kombinácia marinovaného mäsa v korení a bylinkách spolu s čerstvými zeleninami, omáčkami a prílohami pridáva jedlu bohatú a zaujímavú chuťovú paletu.
Toto mäso sa pripravuje pomerne rýchlo, pretože tenké kúsky vykostených kuracích stehien sa rýchlo opečú. Toto robí z gyrosu atraktívnu voľbu pre jednoduchý obed alebo večeru.
Toto obľúbené jedlo sa dá podávať rôznymi spôsobmi - okrem zemiakových hranoliek to ide aj v pitách, tortíllach, alebo ako súčasť šalátov. Taktiež môže byť prispôsobený rôznym iným chutiam a diétam.
Opečené tenké plátky vykostených kuracích stehien majú lahodnú vonkajšiu krustu a šťavnaté vnútro. Kombinácia s čerstvou zeleninou a omáčkami pridáva do jedla rôzne textúry a zážitky pri jedení
Gyros je populárny po celom svete a ľahko dostupný v mnohých reštauráciách alebo fast foodoch. To z neho robí často servírovaný rýchly obed pre mnoho ľudí. A tu je inšpirácia na nedeľný obed. Skúste aj náš recept na kurací wrap. Máme aj recept na kuracie mäso na čínsky spôsob. Tu je aj recept na pečené kačacie prsia. Skúste aj recept na luxusné pečené kuracie stehná s omáčkou. Máme aj recept na vykostené kuracie stehná na šťave.
Čo potrebujete
- Doba prípravy: 10 minút,
- Čas vyprážania: 12 minút,
- Počet porcií: 4 porcie,
Ingrediencie
- 500 g mäsa z vykostených kuracích stehien,
- 3 polievkové lyžice oleja,
- 3 čajové lyžičky sušeného cesnaku,
- 3 čajové lyžičky mletej papriky,
- 1 čajovú lyžičku soli,
Postup receptu
- Olej si dáme do pohára. K oleju pridáme 3 čajové lyžičky sušeného cesnaku.
- Do marinády pridáme 3 čajové lyžičky mletej papriky. Pridáme ešte aj soľ a zamiešame.
- Do uzatvárateľnej nádoby si dáme umyté, vysušené a vykostené kuracie stehná.
- Kuracie mäso zalejeme marinádou, tak aby bolo všetko ponorené. Nádobu uzavrieme a dáme chladiť najlepšie cez noc.
- Na panvici rozpálime dáme olej a sprudka usmažíme kúsky z každej strany minútu. Potom ešte 10 minút vyprážame na miernom ohni do zlatista.
- Mäso nakrájame na menšie kúsky a môžeme podávať. Kurací gyros je hotový. Pripravte si k nemu aj letný šalát a niektorý z našich dresingov na šalát.
Dobrá chuť. Vyskúšajte aj náš recept na pečené kuracie stehná.
Videorecept