Hustá fazuľová polievka s údeným mäsom a smotanou je skvelá tradičná sýta polievka pre veľkých hladošov. Inšpirujte sa receptom z dielne portálu Ženy v meste.
Hustá fazuľová polievka s údeným mäsom a smotanou
Tradičná fazuľová polievka je určite jednou z najobľúbenejších polievok u nás. Tentoraz sme pre vás pripravili recept v ktorom hrá popri fazuli dôležitú úlohu aj udené mäso. Polievka vďaka nemu získa výraznú chuť a určite je vďaka nemu na záver aj hustejšia.
Ak by ste chceli fazuľovú polievku s údeným mäsom ešte hustejšiu, časť uvarených zemiakov môžete počas jej prípravy popučiť. Na záver pridáme aj kyslú smotanu a vychutnávame si výbornú chuť domácej fazuľovej polievky s mäsom. Dobrú chuť.
- Čas prípravy v minútach: 30,
- Čas pečenia/varenia v minútach: 90,
- Počet porcií - 10 porcií
Vyskúšajte aj náš recept na fazuľovú polievku na kyslo, alebo recept na šošovicovú. Vyskúšajte aj náš recept na prívarok k fašírke. Alebo recept na gazdovské zemiakové placky.
Tu je zase naša fit šošovicová polievka. Skúste aj ako chutí naša Hokkaido krémová polievka so smotanou. Tu je zase slávna maďarská fazuľová polievka. Skúste aj tento recept na frankfurtskú polievku s párkom a zemiakmi.
Ingrediencie na fazuľovú polievku s údeným mäsom
- 300 g údeného mäsa,
- 150g rôznofarebnej fazule,
- 500g zemiakov,
- Cibuľa,
- Kyslá smotana,
- Bobkový list, čierne a nové korenie, soľ,
- Pažítka na ozdobenie,
Postup receptu na hustú fazuľovú polievku s údeným
- Fazuľu si namočíme deň vopred. Pred varením ju poriadne premyjeme vodou a dáme variť do 1l vody.
- Po cca 30 minútach pridáme údené mäso a celú cibuľu, guličky nového a čierneho korenia a bobkový list. Varíme na miernom ohni. Ak je potrebné, prilejeme vodu, ale len toľko, aby bolo mäso zakryté.
- Zemiaky ošúpeme a pokrájame. Zalejeme vodou tak, aby boli zakryté a posolíme. Dáme variť zvlášť do menšieho hrnca na približne 20 minút. Keď sú zemiaky uvarené, môžeme ich spolu s vodou, v ktorej sa varili, preliať k fazuli.
- Ak máte radi hustejšiu polievku, časť zemiakov môžete popučiť. Privedieme do varu. Pred dokončením z polievky vyberieme uvarené údené mäso a pokrájame ho na kúsky.
- Na záver pridáme do polievky kyslú smotanu, pomiešame a prevaríme.
- Dochutíme soľou a korením až na záver varenia, keďže údené mäso je dosť slané. Hustú fazuľovú polievku s údeným mäsom a smotanou podávame s nakrájaným údeným mäsom, ozdobené pažítkou a s čerstvým domácim chlebom.
Dobrú chuť! Prípadne vyskúšajte aj recept na gazdovskú fazuľovú polievku. Tu je aj recept na fazuľovú polievku s údeným mäsom a klobásou. Alebo skúste bielu fazuľovú polievku. Tu je aj babkina držková polievka.