Biela fazuľová polievka, tradičným receptom do kuchyne portálu ženy v meste prispela Lucia Chrenko z jej knihy Tak ma mama naučila.
Biela fazuľová polievka
Fazuľovo-gaštanová polievka na bielo patrí medzi tradičné slovenské recepty našich predkov. Vyskúšajte ju s nami aj vy.
Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka tento recept v spolupráci s Luciou Chrenko, ktoré ho medzi inými priniesla vo svojej knihe Tak ma mama naučila.
Fazuľové polievky celkovo sa u nás tešia veľkej obľube. Existuje zároveň veľa spôsobov ako ich pripraviť. Veríme, že tento vás zaujem. Napíšte nám do diskusie ako vám chutilo. A tu je zase klasická bryndzová polievka.
Fazuľová polievka biela
- Pre 4 osoby
Vyskúšajte aj tradičný recept na najlepšiu fazuľovú polievku bez múky
Fazuľová polievka - ingrediencie
- 250 g veľkej maslovej fazule
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 200 ml mlieka
- 1 KL trstinového cukru
- 3 PL gaštanovej múky
- soľ a ocot podľa chuti
Fazuľovo-gaštanová polievka na bielo. Foto - Tak ma mama naučila
Skvelá biela fazuľová polievka, postup receptu
- Maslovú fazuľu si namočíme aspoň na 12 hodín vopred.
- Vo väčšom hrnci ju potom uvaríme do mäkka vo vode s 1 lyžičkou kryštálového cukru. Treba počítať minimálne s 2 hodinami varenia, podľa fazule.
- Keď je už fazuľa uvarená, mäkká, ale nie rozvarená, pridáme šľahačkovú smotanu.
- Keď polievka vrie, vmiešame aj zátrepku.
- Do väčšej šálky si dáme gaštanovú múku a mlieko, a vymiešame s habarkou dohladka. Vlejeme do uvarenej fazule. Necháme prejsť varom, osolíme.
- Vychladnutú polievku dochutíme octom podľa chuti.
Dobrú chuť. Tu je aj recept na fazuľovú polievku s údeným mäsom a klobásou.
Vybrali sme pre vás aj recept na úžasnú krémovú hrachovú polievku