Biela fazuľová polievka, tradičným receptom do kuchyne portálu ženy v meste prispela Lucia Chrenko z jej knihy Tak ma mama naučila.

Biela fazuľová polievka

Fazuľovo-gaštanová polievka na bielo patrí medzi tradičné slovenské recepty našich predkov. Vyskúšajte ju s nami aj vy.

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka tento recept v spolupráci s Luciou Chrenko, ktoré ho medzi inými priniesla vo svojej knihe Tak ma mama naučila.

Fazuľové polievky celkovo sa u nás tešia veľkej obľube. Existuje zároveň veľa spôsobov ako ich pripraviť. Veríme, že tento vás zaujem. Napíšte nám do diskusie ako vám chutilo. A tu je zase klasická bryndzová polievka. 

Fazuľová polievka biela

  • Pre 4 osoby

Vyskúšajte aj tradičný recept na najlepšiu fazuľovú polievku bez múky

 

 

Fazuľová polievka - ingrediencie

  • 250 g veľkej maslovej fazule
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 200 ml mlieka
  • 1 KL trstinového cukru
  • 3 PL gaštanovej múky
  • soľ a ocot podľa chuti

 

Fazuľovo-gaštanová polievka na bielo. Foto - Tak ma mama naučila

Skvelá biela fazuľová polievka, postup receptu

  1. Maslovú fazuľu si namočíme aspoň na 12 hodín vopred.
  2. Vo väčšom hrnci ju potom uvaríme do mäkka vo vode s 1 lyžičkou kryštálového cukru. Treba počítať minimálne s 2 hodinami varenia, podľa fazule.
  3. Keď je už fazuľa uvarená, mäkká, ale nie rozvarená, pridáme šľahačkovú smotanu.
  4. Keď polievka vrie, vmiešame aj zátrepku.
  5. Do väčšej šálky si dáme gaštanovú múku a mlieko, a vymiešame s habarkou dohladka. Vlejeme do uvarenej fazule. Necháme prejsť varom, osolíme.
  6. Vychladnutú polievku dochutíme octom podľa chuti.

Dobrú chuť. Tu je aj recept na fazuľovú polievku s údeným mäsom a klobásou.

Vybrali sme pre vás aj recept na úžasnú krémovú hrachovú polievku