Táto slovenská fazuľovica, je poklad našej kuchyne. Originál recept na výbornú tradičnú fazuľovicu z kuchyne portálu Ženy v meste musíte vyskúšať.
Fazuľovica tradičná slovenská
- Čas prípravy (celkovo spolu): 180 minút
- Čas tepelnej úpravy: 150 minút
- Počet porcií: 10
Máte radi guláše všetkého druhu alebo radšej fazuľovú polievku, krásne navoňanú vďaka tomu, že sa varila spolu s údeným kolenom? Niekedy je ťažké vybrať si.
Skúsili ste ale recept na kombináciu oboch, pripravte si výbornú sedliacku fazuľovicu? Nebudete veriť, aká úžasná chuť vznikne, keď sa spojí údené koleno, fazuľa, koreňová zelenina a hovädzí guláš. Každý možno pripravuje tú svoju originál fazuľovicu po svojom, má rôzne vlastné špecifiká.
No dôležité je myslieť na to, že všetko musí byť akurát mäkké, nie však rozvarené. Na webe zenyvmeste.sk si ukážeme overený postup, ktorý vás isto nikdy nesklame.
Vyskúšajte aj náš recept na fazuľovú polievku na kyslo - kliknite. Vyskúšajte aj kyslú polievku z tekvice Hokkaido, alebo recept na fazuľovú polievku s údeným mäsom. Alebo vyskúšajte aj ďalšie recepty na husté polievky. Tu je aj recept na fazuľovú polievku s údeným mäsom a klobásou.
Ingrediencie na 10 porcií fazuľovice
- 1 kg hovädzieho mäsa na guláš
- 0,5 kg cibule
- 100 g masti
- 1 KL červenej mletej papriky
- 1 KL čierneho mletého korenia
- 1 PL soli
- 3 bobkové listy
- 6 guličiek nového korenia
- 3 mrkvy
- 2 petržleny
- ½ buľvy zeleru
- 1 údené bavorské koleno
- 150 g červenej fazule
- 3 strúčiky cesnaku
- široké rezance (alebo iná cestovina obľúbeného tvaru)
- 1 KL majoránky
Fazuľovica tradičná slovenská, originál recept. Foto - Slávka
Postup receptu na fazuľovicu
- Uvaríme údené koleno dôkladne do mäkka; pozor vodu netreba nesoliť, koleno býva slané dosť. Zvyčajne to trvá dve hodiny.
- Po hodine varenia pridáme ku kolenu namočenú fazuľu (môže sa cez noc). Dovaríme už spolu.
- Medzitým si pripravíme gulášový základ. Smažíme cibuľu na masti, pridáme červenú mletú papriku, zalejeme vodou, ešte čierne aj nové korenia, bobkový list. Hovädzie mäso nakrájané na kocky dusíme v tomto základe, osolíme.
- Po asi hodine dusenia mäsa pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu: mrkvu, petržlen, zeler. Dovaríme do mäkka.
- Keď máme koleno mäkké, vyberieme ho a tekutinu aj s fazuľou pridáme do gulášového hrnca, povaríme už len chvíľu. Mäso z kolena pooberáme, nakrájame a pridáme do vývaru.
- Nakoniec zastrúhame cesnak a vo fazuľovici ešte povaríme rezance. Do vypnutého pridáme majoránku.
- Pripravte si najlepšiu fazuľovicu podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Dobrú chuť. Tu je zase slovenská kulajda. Tu je zase slávna maďarská fazuľová polievka. Skúste aj tento recept na frankfurtskú polievku s párkom a zemiakmi. Alebo skúste bielu fazuľovú polievku.