Najlepšia krúpová polievka so zeleninou je výdatná a zdravá. Vyskúšajte tradičný recept z kuchyne portálu Ženy v meste
Najlepšia krúpová polievka so zeleninou, tradičný recept, kliknite
Jačmenné krúpy sú plné vitamínov, minerálov, živín a vlákniny. Podporujú trávenie a imunitu, očisťujú organizmus. Majú málo kalórií.
Krúpová polievka a jačmenné krúpy sú vhodné pri rôznych diétach vďaka svojim nutričným hodnotám. Potešte svoje zdravie. Recept z kuchyne portálu Ženy v meste sa oplatí vyskúšať, doplníte si tak mnoho vitamínov a živín. Nech sa páči.
Pripravili sme pre vás aj recept na tradičnú fazuľovú polievku bez múky
Krúpová polievka so zeleninou, tradičná a zdravá
- Čas prípravy: 30 - 40 minút
- Počet porcií: 6
Inšpirujte sa
Výborná krúpová polievka so zeleninou - ingrediencie
hrnček 200 ml
- 1/2 hrnček krúpy stredné (sú rôzne veľkosti, tie najmenšie sa najskôr uvaria)
- 1 hrnček mrkva nakrájaná na kocky
- 1/2 hrnček petržlen nakrájaný na kocky
- 2 polievková lyžica masla
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- klobása, údená šunka, slanina (nemusí byť)
- na dochutenie: soľ, mletá červená paprika (dve polievkové lyžice), kurkuma (štipka), rasca (drvená alebo celá), mleté čierne korenie
Tradičný recept na najlepšiu krúpovú polievku so zeleninou. Foto - Nela
Výborná krúpová polievka so zeleninou - postup receptu
- Krúpy premyjeme a namočíme na pár hodín, najlepšie cez noc. Ak ich chceme variť hneď, stačí ich zopár krát prepláchnuť. Musíme však rátať s dlhšou dobou varenia. Potom krúpy scedíme, zalejeme ich vodou alebo vývarom z údeného (aby boli ponorené), prikryjeme pokrievkou a varíme približne 15 minút do polomäkka.
- Zeleninu nakrájame na drobné kocky. Ak zvolíme verziu s klobásou alebo údeným, taktiež ich nakrájame. Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku do sklovita. Pridáme zeleninu a restujeme 5 minút. Ďalej pridáme klobásu alebo údené, stiahneme zo sporáka. Zasypeme mletou červenou paprikou, premiešame a vložíme do polievky.
- Prilejeme vodu podľa potreby, záleží aké husté polievky obľubujeme. Polievku dochutíme soľou, kurkumou (výborná na kĺby), rascou, mletým čiernym korením (nemusíme) a varíme do mäkka. Prelisovaný cesnak pridávame 10 minút pred koncom varenia. Hotovú polievku dozdobíme hojne bylinkami, ktorými si zároveň doplníme vitamín C.
Tip na záver: Krúpy dostať kúpiť v štyroch veľkostiach - veľké, stredné, malé a perličky. Čím menšie, tým skôr zmäknú. Netreba zabúdať, že varením zväčšia svoj objem až trojnásobne.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na tradičnú kapustnicu plnú vitamínov