Kura na pive je u nás naozaj dlhými rokmi overený recept. Pripravte si ho s nami aj vy podľa receptu obľúbeného portálu Ženy v meste.
Fantastické kura na pive, fotorecept - kliknite
Kura je pomerne bežným druhom pripravované mňsa v slovenských domácnostiach.
V našej rodine tento recept bežne voláme aj najlepšie kurča, lepší spôsob prípravy kurčaťa naozaj nepoznáme.
Veríme, že rovnako bude toto šťavnaté kurča na pive chutiť aj vám, fanúšičkám a fanúšikom kuchyne portálu Ženy v meste.
Kura na pive
- Čas prípravy v minútach - 10
- Čas pečenia/varenia v minútach - 70
- Počet porcií – 4 porcie
Ingrediencie na prípravu kurčaťa na pive
- 1 kurča,
- 150g slaniny,
- 1 stredne veľká cibuľa,
- 3 strúčiky cesnaku,
- trochu polohrubej múky
- pivo,
- soľ,
- čierne mleté korenie,
Kurča na pive, lepší recept nepoznám. Foto - Kristína
Recept ako pripraviť kura na pive
- Kurča naporcujeme, osolíme a okoreníme.
- Jemne poprášime múkou.
- Panvicu s trochou oleja rozohrejeme a kurča z každej strany rýchlo opečieme.
- Opečené kurča naukladáme do zapekacej misy, pridáme na kocky nakrájanú slaninu, cibuľu a cesnak.
- Podlejeme pivom a dáme piecť na 180°C asi na 60 minút. Na konci pečenia teplotu zvýšime a ešte desať minút dopečieme.
- Kurča je hotové. My ho podávame s ryžou pečenými zemiakmi.
- Pozrite si celý recept ako pripraviť kura na pive aj v našej fotogralérií - kliknite.
Dobrú chuť
Vyskúšajte aj najlepšie recept z kuracieho mäsa webu DobráKuchyňa.sk