Fantastické rezančeky z bravčového karé s brokolicou. Aj pikantná verzia tejto skvelej pochúťky so značkou Ženy v meste. Jednoduchý obed či večera aj pre začiatočníkov.

Bravčové karé s brokolicou - fotorecept kliknite

Bravčové karé patrí medzi obľúbený druh mäsa, pretože má málo tuku, je aj veľmi chutné. Ak si ho pripravíte podľa nášho jednoduchého receptu s brokolicou, určite si pochutíte. Recept pre inšpiráciu so značkou Ženy v meste. 

Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila recept pre celú rodinu na vynikajúce dusené bravčové karé s brokolicou. Ak pridáte pálivú červenú papriku, bravčové rezančeky budú pikantné. Vyskúšajte. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám želá dobrú chuť.

Ako prílohu pri fit verzii zvoľte zeleninový šalát, dusenú zeleninu alebo zeleninové hranolky. Ak si kalórie nestrážite, pridajte zemiakovú kašu, štuchané zemiaky, hranolky či dusenú ryžu.

Máme pre vás v ponuke mnoho receptov z bravčového mäsa. Stačí si iba vybrať. Najlepšie recepty z bravčového mäsa bravčové mäso, recepty ako pripraviť jedlá z bravčového mäsa - kliknite

Vybrali sme pre vás skvelé rezančeky z bravčového karé, originál recept

Dusené bravčové karé s brokolicou

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Tepelná úprava: 40 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

 

Fantastické bravčové rezančeky s brokolicou - ingrediencie

na porciu počítame cca 150 g mäsa

  • 700 g bravčové karé bez kosti najlepšie chladené (4-6 plátkov)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja alebo oleja (na olejovú marinácu)
  • 1 polievková lyžice masla (na restovanie cibule)
  • 1 ks väčšia cibuľa 
  • 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 450 g mrazená brokolica (môžeme použiť aj brokolicu čerstvú) 
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, drvená (mletá) rasca, mletá červená paprika (pri pikantnej verzii zvolíme červenú papriku pálivú), kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) alebo iné obľúbené korenie

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Bravčové karé s brokolicou. Foto - Nela

 

Bravčové karé rezančeky s brokolicou -  postup receptu

  1. Bravčové karé umyjeme a osušíme, nakrájame na tenké rezančeky. Do misky pridáme olej a korenie podľa chuti, premiešame. Vložíme bravčové rezančeky, dobre premiešame.
  2. Mäso môžeme uložiť do chladu aspoň na 1 hodinu. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme maslo a cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita.
  3. K cibuli pridáme bravčové rezančeky. Mäso orestujeme, aby sa zatiahlo, zbledne. Ak sa mäso uzavrie, ostatne vo vnútri šťavnaté. Bravčové mäso prikryjeme, podusíme 5 minút.
  4. Keď si rezančeky z bravčového karé takto podusíme, mäso pustí vlastnú šťavu. Prírodná šťava získa na výbornej chuti. Pridáme roztlačený cesnak, mäso podusíme do polomäkka.
  5. Mäso podlejeme horúcou vodou podľa potreby. K polomäkkému mäsu (záleží akú brokolicu chceme - chrumkavú alebo mäkšiu) pridáme brokolicu. Podusíme do mäkka, dochutíme.

Tip na záver: Ak si bravčové rezančeky necháme v olejovej marináde odležať aspoň 1 hodinu, najlepšie však cez noc, mäsko bude omnoho chutnejšie a jemnejšie. Čo je dôležité, ušetríme si čas pri samotnej príprave.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj top recept na srbské rebierko z bravčového karé