Výborná šampiňónová polievka krémová podľa receptu z portálu Ženy v meste. Pripravte si s nami fantastickú krémovú šampiňónovú domácu polievku.
Šampiňónová krémová polievka
Veľmi rýchly a jednoduchý recept na skvelú krémovú polievku, zahreje a poteší aj skvelou chuťou.
Huby ku Slovensku neodmysliteľne patria a šampiňóny už dajú zohnať naozaj hocikedy v každom supermarkete. Jemná krémová chuť tejto skvelej krémovej polievky zo šampiňónov pohladí žalúdok, ak treba zahreje celé telo a jej konzistencia poteší aj malých jedákov.
Ak ste dostali chuť na krémovú šampiňónovú polievku, pripravte si ju podľa overeného receptu z kuchyne portálu Ženy v meste.
- Čas prípravy (celkovo spolu): 35 minút
- Čas pečenia/varenia: 25 minút
- Počet porcií: 4
Máme pre vás aj obľúbený recept na šampiňónovú krémovú polievku z portálu Dobrá kuchyňa, alebo recept na šampiňónový stroganov. Alebo vyskúšajte aj ďalšie recepty na husté polievky. Alebo skúste recept na šampiňónový stroganov.
Ingrediencie
(4 porcie)
- 1 cibuľa,
- 1 strúčik cesnaku,
- 1 lyžica citrónovej šťavy,
- podľa chuti kôpru,
- 2 väčšie zemiaky,
- podľa chuti hustý biely jogurt alebo kyslá smotana,
- 300 g šampiňónov,
- podľa chuti soli,
- 100 ml smotany na varenie,
- 1 lyžica oleja,
- podľa chuti čierneho mletého korenie,
Najlepšia šampiňónová krémová polievka, overený recept. Foto - Ivka
Postup receptu na šampiňónovú krémovú polievku
- Na úvod si cibuľu očistíme a nakrájame ju nadrobno. Na rozpálenom oleji ju opražíme do sklovita.
- Na túto polievku môžeme použiť čerstvé, ale aj mrazené šampiňóny. Pokiaľ si vyberiete čerstvé, ošúpte ich a nakrájajte. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky.
- Šampiňóny so zemiakmi pridáme k cibuľke, chvíľu orestujeme, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Nie doplna, iba toľko, aby zakryla šampiňóny so zemiakmi. Privedieme do varu a varíme, kým nie sú zemiaky s hubami mäkké.
- Keď sú zemiaky so šampiňónmi mäkké, stiahneme hrniec z ohňa a pridáme pretlačený strúčik cesnaku. Všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Rozmixovanú polievku privedieme opäť do varu. Do misky odoberieme jednu naberačku polievky a zmiešame ju so smotanou na varenie. Vlejeme späť do polievky a povaríme ešte cca 5 minút.
- Na konci polievku dochutíme citrónovou šťavou a poprípade ešte dosolíme alebo dokoreníme podľa chuti. Chuť šampiňónov v polievke príjemne zvýrazní kôpor a výborne chutí v kombinácií s kopčekom kyslej smotany.
- Vyskúšajte si pripraviť šampiňónovú krémovú polievku aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Dobrú chuť! Tu je zase slovenská kulajda.