Skvelá zemiaková kôprová polievka s vajíčkom, tradičný recept. Vyskúšajte výbornú kôprovú polievku z kuchyne portálu Ženy v meste. Je chutná, pripravíte ju bez mäsa a patrí určite medzi tradičné domáce recepty. 🍀
Zemiaková kôprová polievka s vajíčkom
Kôpor je na Slovensku dobre známa, tradičná a voňavá bylinka, ktorú s obľubou používame ako prísadu do rôznych receptov.
Hodí sa nielen k mäsu, rybám či do šalátov, ale aj ako doplnok k mliečnym receptom či šalátom.
Pre dnešok mám pre Vás pripravenú tradičnú kôprovú polievku s vajcom a zemiakmi, ktorá pohladí na duši a rýchlo zasýti hladné krky. 🍲
Vybrali sme pre vás aj recept na zdravú kapustovú polievku z hlávkovej kapusty. A tu je aj naša rýchla zeleninová polievka. Skúste aj ako chutí naša Hokkaido krémová polievka so smotanou. Tu je aj náš recept na klasickú kôprovú omáčku.
Ingrediencie
(4 porcie)
- 300 gramov zemiakov
- 2 plné polievkové lyžice nasekaného kôpru
- Malé balenie kyslej smotany (cca 200 gramov)
- 3 lyžice múky
- Soľ - množstvo podľa chuti
- Ocot - voliteľné, množstvo podľa chuti (ja som použila jednu polievkovú lyžicu)
- 1 kávová lyžička drvenej rasce
- 1 liter vody
- 4 vajcia uvarené natvrdo
Tradičná kôprová polievka s vajcom a zemiakmi. Foto - Jaja
Postup receptu
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a dáme variť do vody. Zmes osolíme a pridáme i drvenú rascu.
- Múku rozmiešame v kyslej smotane.
- Keď sú zemiaky mäkké, pridáme smotanovú zátrepku.
- Zmes necháme prevariť a pridáme nadrobno nasekaný kôpor s octom. Zamiešame.
- Hotovo! Podávame s vajíčkami uvarenými natvrdo.
Dobrú chuť. A tu je zase naša jednoduchá kôprová omáčka so smotanou.
Vybrali sme pre vás aj recept na hrachovú polievku so zemiakmi, jednoduchý recept