Misa s ruskými vajcami, vhodná aj na silvestrovský stôl. Pripravte si s webom ženy v meste ruské vajce doma a potešte návštevu.
Ruské vajce
Na silvestrovský stôl sa zvyknú pripravovať rôzne dobroty od výmyslu sveta. Zväčša ide o studenú kuchyňu, ktorá je vhodná k tomu, aby si človek občas niečo zajedol a medzitým podebatoval, zabával sa, tancoval.
K tomu sú ideálne rôzne druhy studených mís, šalátov, obložených tanierov. Výborná kombinácia tiež je, pripraviť si obľúbený druh majonézového šalátu, k tomu tie najlepšie šunky a salámy a tiež ešte niečo v podobe vajíčok.
Napríklad ruské vajce, avšak dôležité je ešte dodať, že na tento druh studenej kuchyne je treba aj dobrú zálievku. Mnohí ľudia majú svoje recepty, no niektorí hľadajú a vylepšujú svoje postupy a snažia sa získať tú najlepšiu chuť.
Skúsime vám ponúknuť overený recept na ideálnu zálievku na ruské vajce, ktorá krásne ladí ku každému sviatku, vrátane rozlúčky so starým rokom. Prípadne skúste aj zelerový šalát s ananásom.
Originál ruské vajce
- Čas prípravy (celkovo spolu): 30 minút,
- Čas tepelnej úpravy: 10 minút,
- Počet porcií: 8,
Ingrediencie na prípravu ruského vajca
(Potrebujeme 8 porcií)
- 8 vajec uvarených na tvrdo,
- 100 g suchej salámy,
- 200 g šunky,
- 100 ml majonézy,
- 50 ml tatárskej omáčky,
- 1 PL horčice,
- 2 uhorky v sladkokyslom náleve,
- 2 PL nálevu z uhoriek,
- ½ KL čierneho mletého korenia,
Postup receptu na prípravu ruského vajca
- Vajíčka uvaríme na tvrdšie, asi 10 minút.
- Zmiešame majonézu s tatárskou.
- Pridáme čierne korenie a horčicu.
- Uhorky najemno nasekáme, vmiešame do omáčky a pridáme ešte šťavu z nich.
- Salám a šunku rozmiestnime na servírovaciu misku.
- Na to rozpolené vajíčka.
- Vajcia zalejeme hotovou pripravenou omáčkou.
- Do stredu dáme obľúbený šalát, napr. parížsky šalát a ešte dozdobíme salámou.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na zelerový šalát.