Domáci parížsky šalát

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: 2

Nemá, samozrejme, nič spoločné s Parížom či Francúzskom, no aj tak chutí exoticky a osviežujúco. Tradičný parížsky šalát pochádza z Československa a hoci sme zvyknutí utekať pre neho do najbližšieho obchodu, dnes si ho s našim fotoreceptom môžete nachystať jednoducho z pohodlia domova. Pripravili sme ho klasickým zmiešaním jemnej salámy, majonézy a sterilizovaného hrášku. Nechýbala ani horčica, cibuľa, kyslé uhorky aj ich nálev a koreniny na dochutenie.

V prípade, že by ste si chceli pripraviť zdravšiu verziu s nízkokalorickým obsahom, použite polovicu majonézy a polovicu bielyho jogurtu, najlepšie grécky typ bez tuku. Taktiež sa môžete rozhodnúť len pre biely jogurt a majonézu úplne vynechať, avšak uberie to trochu na autenticite šalátu. Je však aj naďalej nesmierne chutný, máme to už odskúšané!

Veľa šťastia s prípravou šalátu!

Máte chuť skúsiť aj nejaké iné druhy? Tu je súhrn chutných sezónnych šalátov od nášho portálu Ženy v meste, určite si vyberiete svojho favorita!

Ingrediencie na parížsky šalát

  • 200 g jemnej salámy
  • 250 g majonézy
  • 130 g sterilizovaného hrášku (malá konzerva)
  • 1-2 ks šalotky alebo inej cibule
  • 3 ks kyslej uhorky (60-70 g)
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 1 kopcovitá PL plnotučnej horčice (30 g)
  • 1-2 PL nálevu z uhoriek

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Nech vám chutí!