Domáci parížsky šalát
- Čas prípravy: 10 minút
- Počet porcií: 2
Nemá, samozrejme, nič spoločné s Parížom či Francúzskom, no aj tak chutí exoticky a osviežujúco. Tradičný parížsky šalát pochádza z Československa a hoci sme zvyknutí utekať pre neho do najbližšieho obchodu, dnes si ho s našim fotoreceptom môžete nachystať jednoducho z pohodlia domova. Pripravili sme ho klasickým zmiešaním jemnej salámy, majonézy a sterilizovaného hrášku. Nechýbala ani horčica, cibuľa, kyslé uhorky aj ich nálev a koreniny na dochutenie.
V prípade, že by ste si chceli pripraviť zdravšiu verziu s nízkokalorickým obsahom, použite polovicu majonézy a polovicu bielyho jogurtu, najlepšie grécky typ bez tuku. Taktiež sa môžete rozhodnúť len pre biely jogurt a majonézu úplne vynechať, avšak uberie to trochu na autenticite šalátu. Je však aj naďalej nesmierne chutný, máme to už odskúšané!
Veľa šťastia s prípravou šalátu!
Máte chuť skúsiť aj nejaké iné druhy? Tu je súhrn chutných sezónnych šalátov od nášho portálu Ženy v meste, určite si vyberiete svojho favorita!
Tip z nášho eshopu
Ingrediencie na parížsky šalát
- 200 g jemnej salámy
- 250 g majonézy
- 130 g sterilizovaného hrášku (malá konzerva)
- 1-2 ks šalotky alebo inej cibule
- 3 ks kyslej uhorky (60-70 g)
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 1 kopcovitá PL plnotučnej horčice (30 g)
- 1-2 PL nálevu z uhoriek
Nech vám chutí!