Vynikajúci parížsky šalát, originálny, tak ako ho poznajú pamätníci ešte z čias Československa. Pripravte si pochúťku podľa receptu z portálu Ženy v meste. Stará známa klasika podľa československej normy "ČSN" z roku 1976 je obľubená aj dnes, rovnako ako pred dekádami. A nezdá sa, že sa na tom niečo zmení.
Parížsky šalát
Parížsky šalát je pomenovanie pre pokrm známy ešte z čias bývalého Československa. Misa vynikajúceho parížskeho šalátu nesmela chýbať na žiadnom slávnostnejšom stole, najmä tom silvestrovskom.
- Čas prípravy: 20 minút
- Počet porcií: 4
Pôvodne sa originálny šalát pripravoval z legendárnej parížskej salámy, ku ktorej sa pridala neodmysliteľná majonéza, hrášok, uhorky v sladko-kyslom náleve a jemné dochutenie.
Dnes by ste si už parížsku salámu presne podľa ČSN z roku 1978 zohnali zrejme len ťažko. Tú modernú ale nájdete na pultoch s mäsovými výrobkami aj dnes. Ak nie, parížska saláma sa dá pokojne nahradiť akoukoľvek inou mäkkou salámou.
Ponúkame vám podrobný a prehľadný recept na portáli Ženy v meste, pomocou ktorého si vynikajúci parížsky šalát, tútú osvedčenú, známu a chutnú klasiku, pripravíte jednoducho a rýchlo. Vyskúšajte aj bulharský šalát. Alebo skúste tento recept na retro vajíčkový šalát.
Ingrediencie na prípravu parížskeho šalátu
(na 4 porcie)
- 400 g mäkkej salámy,
- 150 g sterilizovaného hrášku,
- 3 uhorky v sladko-kyslom náleve,
- 1 malá cibuľa,
- 1 KL horčice,
- 250 ml majonézy,
- mleté čierne korenie - podľa chuti,
- soľ - podľa chuti,
Parížsky šalát - postup prípravy
- Cibuľu si nakrájame na drobné kocky, osolíme, okoreníme.
- Pridáme hrášok.
- Mäkkú salámu nakrájame na drobno a pridáme do misky.
- Nasleduje ešte horčica a na drobno nakrájané uhorky.
- Pridáme majonézu a dôkladne všetko premiešame.
- Hotovo, šalát môžeme podávať