Vynikajúci parížsky šalát, originálny, tak ako ho poznajú pamätníci ešte z čias Československa. Pripravte si pochúťku podľa receptu z portálu Ženy v meste. Stará známa klasika podľa československej normy "ČSN" z roku 1976 je obľubená aj dnes, rovnako ako pred dekádami. A nezdá sa, že sa na tom niečo zmení.

Parížsky šalát

Parížsky šalát je pomenovanie pre pokrm známy ešte z čias bývalého Československa. Misa vynikajúceho parížskeho šalátu nesmela chýbať na žiadnom slávnostnejšom stole, najmä tom silvestrovskom.

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4

Pôvodne sa originálny šalát pripravoval z legendárnej parížskej salámy, ku ktorej sa pridala neodmysliteľná majonéza, hrášok, uhorky v sladko-kyslom náleve a jemné dochutenie.

Dnes by ste si už parížsku salámu presne podľa ČSN z roku 1978 zohnali zrejme len ťažko. Tú modernú ale nájdete na pultoch s mäsovými výrobkami aj dnes. Ak nie, parížska saláma sa dá pokojne nahradiť akoukoľvek inou mäkkou salámou.

Ponúkame vám podrobný a prehľadný recept na portáli Ženy v meste, pomocou ktorého si vynikajúci parížsky šalát, tútú osvedčenú, známu a chutnú klasiku, pripravíte jednoducho a rýchlo. Vyskúšajte aj bulharský šalát. Alebo skúste tento recept na retro vajíčkový šalát.

Ingrediencie na prípravu parížskeho šalátu

(na 4 porcie)

  • 400 g mäkkej salámy,
  • 150 g sterilizovaného hrášku,
  • 3 uhorky v sladko-kyslom náleve,
  • 1 malá cibuľa,
  • 1 KL horčice,
  • 250 ml majonézy,
  • mleté čierne korenie - podľa chuti,
  • soľ - podľa chuti,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Parížsky šalát - postup prípravy

  1. Cibuľu si nakrájame na drobné kocky, osolíme, okoreníme.


     
  2. Pridáme hrášok.


     
  3. Mäkkú salámu nakrájame na drobno a pridáme do misky.


     
  4. Nasleduje ešte horčica a na drobno nakrájané uhorky.


     
  5. Pridáme majonézu a dôkladne všetko premiešame.


     
  6. Hotovo, šalát môžeme podávať