Ženy v meste pre vás majú najlepšiu polievku minestrone podľa pravého talianskeho receptu. Pripravte si aj vy výbornú hustú taliansku zeleninovú polievku minestrone. Neoľutujete!
Minestrone
- Čas prípravy: 15 minút
- Čas varenia: 70 minút
- Počet porcií: 5
Snáď niet známejšej talianskej polievky ako je práve minestrone. A veru nie bezdôvodne! Chutná minestrone polievka je výživná a plná vitamínov. Čerstvá zelenina - fazuľa, mrkva, hrášok, cibuľa, cesnak, pór, zeler, paradajky vám naozaj zabezpečia prísun rôznorodých, vášmu telu prospešných a zdravých, látok.
Navyše sa dá uvariť z ingrediencií bežne dostupných v slovenských obchodoch, ktoré naozaj veľa nestoja. Pret sa ani nie je čo diviť, že polievka minestrone v dávnej minulosti patrila do tzv. cucina povera, teda lacnej ale chutnej kuchyne chudobnejšej vrstvy žijúcej v Taliansku na vidieku.
Príprava najlepšej polievky minestrone podľa pravého talianskeho receptu je veľmi jednoduchá. Uvidíte, zvládne ju aj začiatočník! Jednoducho neváhajte a vyskúšajte si to sami. Želáme dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás aj recept na skvelé cuketové hranolky pečené v rúre. Skvelá je aj paradajková polievka. A tu je aj naša rýchla zeleninová polievka.
Ingrediencie na polievku Minestrone
(5 porcií)
- pol hrnčeka fazule
- 1,5 litra kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- hrsť nakrájaného zeleru
- 3 paradajky
- 2 hrste sladkého hrášku (môže byť čerstvý i mrazený)
- malá konzerva paradajkového pretlaku,
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ, čierne korenie, sladká paprika, provensálske korenie
- pažítka na dozdobenie (voliteľné)
Postup prípravy polievky minestrone
- Fazuľu namočíme na niekoľko hodín (ideálne na celú noc) do vody. Na nasledujúci deň ju necháme variť vo vývare až kým nie sú takmer mäkké - približne pol hodiny.
- Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu s cesnakom. Po pár minútach pridáme mrkvu, petržlen, hrášok a pór nakrájané na kolieska.
- Zeleninovú zmes trochu podlejeme časťou vývaru, v ktorom sa varila fazuľa. Podľa chuti dochucujeme soľou, čiernym korením, sladkou paprikou a provensálskym korením.
- Pridáme nakrájané paradajky a zeler spolu s malou konzervou paradajkového pretlaku. Zamiešame. Po pár minútach pridáme zvyšok vývaru s fazuľou a necháme variť ďalších tridsať až štyridsať minút.
- Pri podávaní môžeme dozdobiť tanier nakrájanou pažítkou.
Prajeme Vám dobrú chuť 😊
Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú krémovú tekvicovú polievku s kokosovým mliekom, obľúbený recept.