Domáca paradajková šťava, alebo aj paradajkový pretlak, recept bez ktorého sa nezaobíde žiadne leto. Pripravte si s nami chutnú paradajkovú šťavu aj tento rok.

Recept na čistú paradajkovú šťavu bez konzervantov

Mať doma vlastný paradajkový pretlak, resp. čistú paradajkovú šťavu, je na nezaplatenie. Robí sa vždy v lete, keď sú paradajky najchutnejšie, dozreté a šťavnaté.

Paradajková šťava - Tradičný postup prípravy

Využite zrelé paradajky a vytvorte si chutný domáci paradajkový pretlak, ktorý obohatí vaše jedlá počas celého roka. Ideálne je, ak máte paradajky z vlastnej záhradky, alebo ich kúpite od domácich pestovateľov, ktorí ponúkajú kvalitný produkt.

Ingrediencie na paradajkovú šťavu

(Potrebujeme na 15 porcií)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na prípravu paradajkovej šťavy

  1. Nechajte paradajky dôjsť, aby boli úplne zrelé.

    Paradajky
  2. Nakrájajte ich na rovnomerné kúsky.

    Nakrájané paradajky
  3. Dajte variť do hrnca a pravidelne premiešavajte.

    Varenie paradajok
  4. Varte paradajky zhruba dve hodiny.

    Varenie paradajok 2 hodiny
  5. Rozmixujte paradajky ručným mixérom a prepasírujte, aby ste získali hladkú, jemnú šťavu.

    Mixovanie paradajkovej šťavy
  6. Naplňte šťavu do fliaš, uzavrite a prevráťte na 5 minút, aby sa viečko upevnilo. Fľaše umiestnite na suché miesto, zakryté dekami alebo uterákmi.

    Plnenie fliaš paradajkovou šťavou

Užite si vlastnú paradajkovú šťavu

Pripraviť vlastnú čistú paradajkovú šťavu je jednoduché a výsledok stojí za to. Skúste aj náš overený recept na rajčinový pretlak.

Pre ďalšie skvelé recepty z paradajok si pozrite: