Najlepšie mäsové placky so zeleninou, recept z kuchyne portálu Ženy v meste overený dlhoročnou praxou. Vyskúšajte si s nami pripraviť výborné placky s masom a lečom.
Mäsové placky so zeleninou
Mäsové placky so zeleninovým lečom. Už cez leto tak môžete myslieť na výrobu domáceho leča, ktoré potom využijete v zime aj na prípravu týchto placiek.
Rýchly a jednoduchý recept na výborné jedlo, ktoré sa pokojne dá pripraviť do zásody a vytiahnuť z chladničky počas pár dní kedykoľvek treba.
Najlepšie sú však na druhý deň, keď prejdú všetky chute. Tieto mäsové placky sú u nás dlhoročnou praxou overený recept. Máme pre vás aj recept - výborné grilované kuracie prsia s uhorkovým dresingom
Recept pre vás
Mäsové placky so zeleninou - suroviny
- 500 g bravčové mäso (kuracie, morčacie, mäkká saláma)
- 1 veľké lečo (700 ml)
- 250 g Solamyl (zemiakový škrob – existuje aj bezlepková verzia)
- 1 dcl olej,
- 3 vajcia
- 1 lyžica vegety (prípadne korenie podľa vlastného výberu ak nepoužívate vegetu)
- soľ podľa potreby
Najlepšie mäsové placky so zeleninovým lečom. Foto - Alena Tršková
Postup receptu
- Mäso (príp. salámu) nakrájame na rezančeky. Všetky suroviny spolu zmiešame a necháme odstáť v chladničke najlepšie do druhého dňa, aby navzájom prešli všetky chute.
- Zo vzniknutého cesta na panvici vysmážame malé placky. Môžeme vysmažiť vždy len toľko kusov, koľko práve chceme zjesť.
- Ostatné „cesto“ skladujeme v chladničke a podľa potreby postupne spotrebujeme.
Dobrú chuť. Skúste aj náš text aká múka na zemiakové placky.
Vybrali sme pre vás aj recept na obrátené rezne z bravčového karé