Bravčové karé na srbský spôsob, top recept na srbské rebierko. Ďalší skvelý recept so značkou Ženy v meste odporúča kuchyňa nášho portálu..

Bravčové karé na srbský spôsob, srbské rebierko - fotorecept kliknite

Bravčové karé na srbský spôsob alebo srbské rebierko. Bravčové karé je u nás veľmi obľúbené. Má nielen málo tuku, ale je aj veľmi chutné.

Obľubuteje paradajky a papriky, milujte lečo? Tak potom sa nechajte inšpirovať našim skvelým receptom. Garantujeme, že si pochutíte. 

Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila jednoduchý recept na prípravu bravčového karé na tento obľúbený spôsob. Mäsko je mäkké, veľmi chutné, omáčka plná zdravej zeleniny, bez múky (lepku). Dobrú chuť.

Vyskúšali ste náš recept a chutilo vám? Napíšte nám do komentárov alebo pošlite rovno foto. Budeme veľmi radi.

Vybrali sme pre vás osvedčený recept na výborný guláš so zemiakmi

Srbské rebierko. Bravčové karé na srbský spôsob

  • Čas prípravy: 45 minút
  • Počet porcií: 4

 

Vynikajúce bravčové karé na srbský spôsob - ingrediencie

  • 600 g bravčové karé bez kosti (4-6 plátkov) môžeme aj s kôsťou, omáčka bude chutnejšia
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 1 ks väčšia paprika
  • 2 ks väčšia (mäsitá) paradajka
  • olivový alebo slnečicový olej (na opekanie, na restovanie cibule)
  • 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky
  • štipka celej rasce
  • soľ
  • na dochutenie: soľ, vegeta (ak používate), mletá červená paprika, kurkuma (výborná na kĺby), mleté čierne korenie (nemusí byť), mletá rasca

 

 

Bravčové karé na srbský spôsob (srbské rebierko). Foto - Nela

 

Vynikajúce bravčové karé na srbský spôsob - postup receptu

  1. Bravčové karé umyjeme a osušíme. Nakrájame ho na plátky hrubé cca 1,5 cm a jemne rozklepeme. Okoreníme soľou, (vegetou), kurkumou, mletým čiernym korením, mletou rascou. Paradajky narežeme do kríža a vložíme do vriacej vody, trošku povaríme a vyberieme. Budú sa lepšie lúpať.
  2. Na väčšiu panvicu pridáme olej (olivový alebo slnečicový) a z každej strany okorenené mäso opečieme do zlatista. Opečené mäso dáme bokom. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na panvicu, na ktorej sme opekali mäso, pridáme dve polievkové lyžice oleja a nakrájanú cibuľu, orestujeme do sklovita.
  3. Pripravíme si zeleninu. Papriku nakrájame na menšie rezančeky. Vychladené paradajky olúpeme a nakrájame na menšie kocky. Ak nemáme čerstvú zeleninu, môžeme zvoliť sterelizované lečo, ktoré však pridáme až ku koncu dusenia. K orestovanej cibuli pridáme mletú červenú papriku. 
  4. Cibuľu s mletou paprikou premiešame, vložíme opečené mäso, pridáme štipku rasce, prikryjeme a chvíľu podusíme, aby mäsko pustilo vlastnú šťavu. Pridáme nakrájané paradajky a papriku. Prikryjeme a dusíme do mäkka, podľa potreby pridáme horúcu vodu. Nakoniec dochutíme, ak je potrebné.

Tip na záver: Nepatrí bravčové mäso do vášho jedálnička? Pripravte si na tento spôsob kuracie prsia alebo vykostené kuracie stehná. Je to naozaj veľká dobrota. Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky na akýkoľvek spôsob alebo dusenú ryžu. Keď preferujete delenú stravu, čerstvý zeleninový šalát je výbornou voľbou.

Dobrú chuť.

 

 

Vyskúšajte aj recept nielen pre mužov na výborné bravčové stehno s párkom