Vynikajúce čerstvé lečo s vajcom a klobásou. Skvelý domáci recept, ktorý je úplne jednoduchý, prípravu zvládne aj každý začiatočník. Nech sa páči, vyskúšajte. Najlepšie čerstvé lečo s klobásou z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.
Fantastické čerstvé lečo s vajcom a klobásou - fotorecept kliknite
Zeleninové jedlá sa tešia na našom portáli veľkej obľube. Pripravte si s nami domáce čerstvé lečo s vajcom a klobásou. Hovoríte si, to nemusím? S kupovaným sterilizovaným lečom sa čerstvé lečo nedá ani zďaleka porovnávať. Čerstvo prirpavené lečo chutí jednoducho božsky.
Dnes vám kuchyňa portálu Ženy v meste prináša novinku, recept na vynikajúce čerstvé lečo s vajcom a klobásou. Inšpirujte sa.
Sezóna čerstvej voňavej zeleniny je tu. Sladkučké paradajky, chrumkavé papriky. Neviete čo s nimi? Pripravte svojej rodine fantastické čerstvé lečo s vajcom a klobásou. Chutná výdatná večera či raňajky. Ak pridáte k leču varené zemiaky, máte skvelý obed. Dobrú chuť so značkou Ženy v meste.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov zo zeleniny. Stačí si iba jednoducho vybrať z našej širokej ponuky najlepšia zelenina, recepty ako pripraviť skvelé jedlá zo zeleniny
Recept na vynikajúcu pomazánku najlepšia paradajková pomazánka s paprikou, úžasný recept
Vynikajúce čerstvé lečo s vajcom a klobásou, delikatesa pre celú rodinu
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet porcií: 4
Obľúbený recept
Čerstvé lečo s vajcom a klobásou - ingrediencie
- 4 ks zelená paprika strednej veľkosti
- 5 ks paradajka strednej veľkosti
- 2 ks cibuľa strednej veľkosti
- 2 nožičky obľúbenej klobásy (ja som zvolila klobásu šunkovú, ktorá má jemnejšiu chuť)
- 2 polievkové lyžice bravčovej masti (oleja)
- 8 ks vajce
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie
Tip z nášho eshopu
Fantastické čerstvé lečo s vajcom a klobásou. Foto - Nela
Najlepšie čerstvé lečo s vajcom a klobásou - postup receptu
- Papriky umyjeme, zbavíme striedky a nakrájame na menšie rezančeky. Paradajky narežeme do kríža a obvaríme vo vriacej vode zopár minút.
- Potom paradajky vyberieme, ošúpeme (obvarením ich ľahko zbavíme šupky) a nakrájame na menšie kocky. Klobásu tiež nakrájame na kocky.
- Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno. Na masti alebo oleji si ju orestujeme do sklovita, pridáme nakrájané papriky a restujeme ich cca 10 minút.
- Je to dôležité, paprika získa na chuti. K paprike pridáme klobásu, ktorú chvíľu opekáme, bude tiež chutnejšia. Všetko robíme za stáleho miešania.
- Keď je klobása jemne opečená, pridáme aj pripravené nakrájané paradajky zbavené šupky. Paradajky nemustíte lúpať, ale bez šupky je lečo lepšie.
- Naše lečo ešte restujeme približne 10 minút, voda z paradajok za odparí. Potom pridáme vajcia, ktoré si necháme vyzrážať za stáleho miešania.
- Domáce čerstvé lečo ešte dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Ešte teplé ho podávame s čestvým chlebom, pečivom, môžeme pridať bylinky.
Tip na záver: Namiesto klobásy môžete zvoliť aj dusenú alebo údenú šunku. Ak milujete slaninu, tak si ju pokojne pridajte. Samozrejme pri slanine nepridávame ďalší tuk, so soľou tiež opatrne.
Dobrú lečovú chuť.
[[etarget]]
Inšpirujte sa domáce čerstvé lečo, osvedčený fit recept