Najlepší recept na cestoviny s tuniakom a cherry paradajkami so značkou Ženy v meste. Vynikajúci, jednoduchý recept za pár centov.
Cestoviny s tuniakom a paradajkami
- Čas prípravy: 10 minút
- Čas varenia/dusenia: 15 minút
- Počet porcií: 2
Receptov na obľúbené cestoviny nie je nikdy dosť. Sú chuťovo výborné, môžeme si ich pripraviť na mnoho spôsobov a priznajme si, často nás zachránia, keď nám už úplne došla fantázia.
Cestoviny s tuniakom a cherry paradajkami sú pre mnohých možno novinkou. Ponúkame vám dokonalý recept pre tých, ktorí nechcú stráviť v kuchyni veľa času.
Pri príprave sa určite oplatí zvoliť kvalitné cestoviny, ja som zvolila sploštené špagety. Keď na ne po uvaraní a scedení pridáme teplú omáčku z rozvoniavajúceho cesnaku, tuniaka a cherry paradajok, a posypeme ich skvelým talianskym parmezánom, nič lepšie nemôže byť! Ozajstná pochúťka.
Tuniakové cestoviny s cherry paradajkami podľa najlepšieho receptu kuchyne portálu Ženy v meste si môžete pripraviť nielen vo verzii fit, ale aj pri bezlepkovej diéte. Sú výbornou voľbou na obed či večeru. Značka: Rýchlo, zdravo a chutne.
Máme pre vás pripravené aj recepty na skvelé cestovinové šaláty, ktoré sa oplatí vyskúšať, nech sa páči napr. úžasný cestovinový šalát.. Tu sú špagety s paradajkovou omáčkou.
Vyskúšajte aj novinku najlepšie špenátové lasagne bez bešamelu. Vyskúšajte aj recept na cestoviny so zeleninou.
Cestoviny s tuniakom a cherry paradajkami - ingrediencie
na 1 porciu rátame cca 100 g cestovín
- 200 g obľúbené cestoviny - špagety, fussili, penne (celozrnné, špaldové, bezlepkové)
- 1 konzerva tuniaka (160 g) v oleji
- 150 g cherry paradajky
- 3 polievkové lyžice olivového oleja (ak zvolíme tuniaka vo vlastnej šťave)
- 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- nastrúhaný parmezán (iný obľúbený syr)
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, bylinky (pažítka, petržlenová vňať, bazalka, oregano)
Postup prípravy tuniakových cestovín s paradajkami
- Na prípravu budeme potrebovať cestoviny, v našom prípade sploštené špagety (najlepšie je zvoliť kvalitnejší druh), konzervu tuniaka, cherry paradajky, cesnak a koreniny.
- Na panvicu pridáme olej z tuniaka. Ak zvolíme tuniaka vo vlastnej šťave pridáme 3 polievkové lyžice olivového oleja. Na oleji chvíľu orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak.
- Cesnak pekne zavonia. Dávame pozor, aby sa nepripálil. Potom pridáme nakrájané paradajky a tuniaka. Necháme prehriať, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Hneď na začiatku si dáme variť vodu na cestoviny. Keď zovrie, pridáme soľ a obľúbené cestoviny. Uvaríme ich podľa návodu. Ja som zvolila sploštené špagety - Linguine.
- Uvarené cestoviny scedíme. Nepreplachujeme. Pridáme omáčku z teplého tuniaka a cherry paradajok, nastrúhaný parmezán. Premiešame. Môžeme pridať olivový olej.
- Hotové cestoviny podávame teplé, ale aj na studeno chutia úžasne. Môžeme k nim ešte primiešať aj bylinky. Výborne sa hodí nakrájaná pažítka, bazalka, ale aj oregano.
Tip na záver: Ak chceme dokonalý fit recept, cestoviny zvolíme celozrnné alebo špaldové. Pri bezlepkovej diéte si uvaríme samozrejme cestoviny bezlepkové. Pochutí si celá rodina.
Dobrú cestovinovú chuť.
Inšpirujte sa recept na rýchle a zdravé špagety s paradajkami a parmezánom