Luxusné pečené kuracie stehná môžu znamenať sofistikovanú prípravu s bohatými prísadami a lahodnou omáčkou.

Luxusné pečené kuracie stehná

Tu je návrh receptu, ktorý zahŕňa kvalitné ingrediencie a elegantný spôsob prípravy:

Suroviny

  • Kuracie stehná: 4 kuracie stehná (s kožou a kosťou pre lepšiu chuť) - 2 ČL soli - 1 ČL čierneho korenia - 1 ČL sušeného tymiánu - 1 ČL sušenej majoránky,
  • Marináda a omáčka: 4 PL olivového oleja - 2 PL balzamikového octa - 2 PL medu - 4 strúčiky cesnaku, pretlačené - 1 malá cibuľa, jemne nakrájaná - 1/2 pohára bieleho vína - 1/2 pohára kuracieho vývaru,
  • Na dokončenie: 200g cherry paradajok - 100g čerstvých húb (napr. šampiňóny alebo hliva), niekoľko vetvičiek čerstvého rozmarínu - 1 citrón, nakrájaný na plátky,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu

  1. Príprava a marinovanie: Kuracie stehná osolte, okoreňte a posypte bylinkami. V miske zmiešajte olivový olej, balzamikový ocot, med a pretlačený cesnak. Polovicu tejto zmesi vylejte nad kuracie stehná a nechajte marinovať aspoň 1 hodinu (alebo cez noc v chladničke pre lepší výsledok).
  2. Pečenie: Rúru predhrejte na 200°C. Na dno pekáča rozložte nakrájanú cibuľu, kuracie stehná vyberte z marinády (marinádu nevylievajte) a uložte na cibuľu. Pečte 25 minút.
  3. Pridanie zeleniny: K stehnám pridajte cherry paradajky, huby a plátky citróna. Zvyšok marinády zmiešajte s bielym vínom a kuracím vývarom a zalejte ním kuracie stehná.
  4. Dokončenie pečenia: Pridajte vetvičky rozmarínu a pečte ďalších 20 až 30 minút, kým kuracie stehná nie sú zlatisté a paradajky sa rozpadnú.
  5. Servírovanie: Kuracie stehná podávajte teplé, pokvapkané výpekmi z pekáča a s čerstvým zemiakovým chlebom alebo pečenými zemiakmi na boku.

Dobrú chuť. Tento recept kombinuje bohaté chutě s elegantnou prezentáciou, čo ho robí ideálnym pre špeciálne príležitosti alebo víkendové hostiny. Alebo skúste naše recepty na kuracie prsia.

Videorecept