Fantastické pečené kuracie stehná s tekvicovým pyré. Vynikajúci a jednoduchý fit recept z jednej panvice kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte. Potom si stačí zaželať iba dobrú chuť.
Víkend predo dvermi a vy opäť neviete čo variť? Chcete niečo ľahké a jednoduché? Nech sa páči. Inšpirujte sa. Skvelý recept z jednej panvice na úžasné pečené kuracie stehná s tekvicovým pyré. Ak chcete obed sýtejší, pridajte zelerové hranolky, ktoré tiež nájdete v našej ponuke.
Pečené kuracie stehná s tekvicovým pyré - fotorecept kliknite
Varte s nami jednoducho, chutne a zdravo. Varte so značkou Ženy v meste. Naša kuchyňa myslí na vás všetkých.
Kuracie stehná sú veľmi obľúbené, pretože ich mäsko je šťavnaté a chutné. Ak milujete jednoduché a rýchle recepty z jednej panvice, ste na správnom mieste. Dnes vám prinášame recept na vynikajúce pečené kuracie stehná s jemným tekvicovým pyré.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov na chutný obed. Jedlá tradičné, moderné, pre deti, zo zeleniny, s mäsom, fit, stačí si iba vybrať najlepšie recepty na obed chutný, rýchly, jednoduchý, lacný, ale aj slávnostný
Pripravili sme pre vás recept na tradičný silný kurací vývar z kuracích stehien
Fantastický fit obed z jednej panvice, od ktorého zaručene nepriberiete
- Čas prípravy: 45 minút
- Počet porcií: 2
Jednoduché pečené kuracie stehná s tekvicovým pyré - ingrediencie
- 2 ks kuracie stehná
- 1/2 tekvice strednej veľkosti (cca dve 15 cm lodičky)
- 1 ks väčšia červená cibuľa (môže byť aj žltá, biela)
- 2 polievkové lyžice masla (na opekanie)
- na dochutenie: soľ, mletá červená paprika, drvená rasca, mleté čierne korenie - podľa chuti
Vynikajúce pečené kuracie stehná s tekvicovým pyré. Foto - Nela
Pečené kuracie stehná s tekvicovým pyré - postup receptu
- Kuracie stehná dôkladne umyjeme, osušíme, mastnejšie časti môžeme odstrániť. Mäso okoreníme korením podľa obľuby.
- Kvalitnú panvicu si rozohrejeme a z každej strany opečieme pripravené kuracie stehná dozlatista, aby sa mäsko uzavrelo.
- Aj keď sa budú kuracie stehná pod pokrievkou ešte dusiť, nie opekať, keď ich na konci ešte opečieme, budú chrumkavé.
- Žltú tekvicu (môžeme zvoliť aj iný druh) ošúpeme, umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Cibuľu očistíme a nakrájame štvrte.
- K opečeným kuracím stehnám pridáme pripravenú tekvicu s cibuľou. Zeleninu chvíľu orestujeme, získa tak na skvelej chuti.
- Panvicu aj prikryjeme a všetko spolu dusíme do mäkka, trvá to približne 30-40 minút, záleží to od veľkosti kuracích stehien.
- Zmäknutú tekvicu s cibuľou vyberieme a rozmixujeme v robote alebo ponorným mixérom na kašu, môžeme ešte dochutiť.
- Hotové kuracie stehná ešte z každej strany dopečieme dochrumkava, budú oveľa chutnejšie. Podávame s tekvicovým pyré.
Tip na záver: Nemáte tekvicu? Ak máte doma cuketu, je to tiež skvelá voľba. Postup je rovnaký. Zeleninové pyré môžete ešte vylepšiť čerstvými bylinkami, doplníte si tak ďalší vitamín C. Ak chcete pyré ešte jemnejšie, pri mixovaní pridajte kúsok masla.
Dobrú fit chuť.
Inšpirujte sa fantastické vykostené kuracie stehná s cuketou