Pečenie vianočného pečiva, ako sú vanilkové rožky, alebo medovníky, nie je len o príprave sladkostí, ale o vytváraní sviatočnej rodinnej atmosféry, ktorá k Vianociam patrí. Máme pre vás 10 top overených receptov, z ktorých si môžete vybrať a pripraviť ich spolu s rodinou.
Úžasné vianočné pečivo
10 obľúbených receptov
1. Vanilkové rožky: Mäkké, jemné, plnené orechovou alebo makovou náplňou a obalené v vanilkovom cukre. Sú jedným z najobľúbenejších vianočných pečív.
Vanilkové rožky od žien v meste. Foto - Nela
2. Kokosové rožky: Obľúbené vianočné pečivo s chuťou strúhaného kokosu ozdobené čokoládovou polevou.
Kokosové rožky. Foto - Jaja
3. Medovníky: Tieto korenené, medom sladené sušienky sa často zdobia farebnou polevou a sú nielen chutné, ale aj pekné na pohľad.
Tradičné medovníky. Foto - Pexels
4. Linecké cesto: Tradičné sušienky z klasického lineckého cesta sú zvyčajne plnené džemom a majú charakteristický "okienkový" dizajn.
Linecké cesto. Foto - Nela
5. Rumové guľky: Nepečené jednoduchíé guličky prirpavené z mletých vlašských orechov, cukru, horkej čokolády a v rume namáčaných hrozienok.
Rumové guľky. Foto - Michal Trško
6. Grilážky: Domáce karamelové tyčinky sú veľká pochúťka - chrumkavé oriešky v karameli, spojené oplátkou, máčané v čokoláde. Sladká pochúťka, ktorú si pripravíte za pár minút.
Grilážky. Foto - Nela
7. Vianočné kokosky: Krehké vianočné pečivo, ktorých prípravu zvládnete bez najmenších problémov.
Vianočné kokosky. Foto - Andrea
8. Išelské tortičky: Malé sušienky, často plnené lekvárom a obalené v čokoláde. Toto vianočné pečivo je nielen chutné, ale aj súčasťou vianočnej atmosféry a rodinných tradícií na Slovensku.
Išelské tortičky. Foto - Natália Jakubcová
9. Originálne parížske rožky: Skvelé koláče z cesta z mletých orechov ozdobené bohatým krémom z masla a kakaa.
Originálne parížske rožky. Foto - Natália Jakubcová
10. Marlenka guličky: Nepečené guličky vytvorené z cesta zo salka, mletých orechov, medových plátov a medu.
Marlenka guličky. Foto - Nela
Želáme vám krásny advent a pohodové Vianoce.