Bolonské špagety sú najlepšie špagety, aspoň doma si to často hovoríme. Omáčku na bolonské špagety nekupujeme, máme overený recept a je s ním veľká spokojnosť. Vyskúšajte recept webu ženy v meste.
Bolonské špagety
Omáčku na bolonské špagety si už nebudete kupovať ako hotovku v obchode. Ľahko si ju pripravíte doma, budete mať plnú kontrolu nad kvalitou surovín, ktoré obsahujú plno vitamínov. Vyvážená chuť koreňovej zeleniny s mletým mäsom je vďačné jedlo pre celú rodinu.
- Doba prípravy: 15 minút
- Doba varenia: 30 minút
- Počet porcií: 6 - 7 porcií
Špagety a celkovo cestoviny patria medzi veľmi obľúbené jedlá. Jednoducho sa pripravujú a všetci vieme, že chutia všetkým. A nielen tieto bolonské špagety. Máme pre vás aj ďalšie recepty na prípravu obľúbených cestovín. Tu sú špagety s paradajkovou omáčkou.
Pripravte si napríklad aj zapekané cestoviny su šunkou, alebo vyskúšajte náš rokmi overený recept na cestoviny s cuketou. Alebo recept na mäsové guľky IKEA.
Ingrediencie na bolonské špagety
- 500 g špagiet,
- 500 g mletého mäsa,
- 2 ks mrkvy,
- 2 ks petržlenu,
- kúsok zeleru,
- 1 ks cibuľa,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 1 polievkovú lyžicu tuku napr. masť,
- 1 plechovka rajčinového pretlaku,
- soľ podľa chuti,
- oregano,
- mleté čierne korenie,
- tvrdý syr,
- bylinky,
Postup receptu na prípravu bolonských špagiet
- Špagety uvaríme podľa návodu a scedíme.
- Cibuľu nakrájame na jemno a osmažíme na masti.
- Nakrájame cesnak, nastrúhame koreňovú zeleninu a pridáme k cibuli. Orestujeme cca 3 minúty.
- K zelenine pridáme mleté mäso, ktoré tiež orestujeme cca 7 minút.
- Nakoniec pridáme rajčinový pretlak, môžeme aj kečup, podlejeme vodou a necháme podusiť 20 minút pod pokrievkou.
- Mäso osolíme, okoreníme a pridáme oregano.
- Zmes dáme na špagety, môžeme pridať syr, bylinky a bolonské špagety podávame.
Dobrú chuť. Máme pre vás aj recept na cestovinový šalát s majonézou. Skúste aj recept na pravú bolonskú omáčku. Alebo aj recept na jednoduché bolonské špagety.