Výborné špagety s morčacím mäsom a hráškom so značkou Ženy v meste sa rozhodne oplatí vyskúšať. Prečo? Lebo špagety milujú takmer všetci.

Výborné špagety s morčacím mäsom a hráškom - fotorecept kliknite

Rozmýšľate čo uvariť na obed či večeru? Predsa špagety! Sú veľmi obľúbené a ich príprava je nenáročná. Vyskúšajte náš jednoduchý recept so značkou Ženy v meste.

Dbáme na to, aby jedlá boli z dostupných a zdravších surovín. Je pre nás veľmi dôležité, aby chutilo celej vašej rodine. Podeľte sa s nami v komentároch pod receptami.

Špagety s morčacím mäsom a zeleným hráškom chutia skvele. Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pravidelne pripravuje nové osvedčené recepty.

Pripravili sme aj  recept na vynikajúce a jednoduché lasagne

Fantastické špagety s omáčkou z morčacieho mäsa a hrášku

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Špagety s morčacím mäsom a hráškom - ingrediencie

  • 300 g morčacie prsia (kuracie prsia)
  • 400 g špagety
  • dve plné hrste zeleného hrášku
  • dve polievkové lyžice masla (olivového oleja)
  • 1 ks cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • na dochutenie: mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, kurkuma, sójová omáčka
  • na zahustenie omáčky: solamyl

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Výborné špagety s morčacím mäsom a hráškom. Foto - Nela

 

Špagety s morčacím mäsom a hráškom - postup receptu

  1. Morčacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame ho na malé kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na panvičku pridáme maslo a cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Stiahneme zo sporáka a pridáme lyžičku mletej červenej papriky.
  2. Medzitým si v osolenej vode uvaríme špagety podľa návodu. K cibuli pridáme nakrájané mäso. Okoreníme soľou, mletým čiernym korením (nemusíme), kurkumou a drvenou rascou. Premiešame a opražíme, aby sa mäso zatiahlo.
  3. Panvicu prikryjeme pokrievkou, aby mäso pustilo vlastnú šťavu. Trvá to 5 minút. K mäsu pridáme rozpolený cesnak a zelený hrášok (mrazený alebo čerstvý). Opäť prikryjeme a dusíme do zmäknutia, podľa potreby podlejeme trochou vodou.
  4. Do pohára s vodou (cca 250 ml) zamiešame lyžičku solamylu (podľa potreby) a prilejeme k mäsu. Prevaríme. Dochutíme sójovou omáčku, prípadne soľou. K omáčke pridáme scedené špagety, premiešame a podávame. Ozdobíme bylinkami.

Tip na záver: Namiesto morčacích pŕs môžete zvoliť aj kuracie prsia. Ak vám hrášok nechutí, pridajte inú obľúbenú zeleninku. Fit verzia je samozrejme s celozrnnými cestovinami. Nakoniec, fantázii sa medze nekladú.

Dobrú chuť. Skúste aj recept na jednoduché bolonské špagety. Oplatí sa vyskúšať aj  recept na výborné cestoviny s baby špenátom, paradajkami a fetou