Výborné špagety s morčacím mäsom a hráškom so značkou Ženy v meste sa rozhodne oplatí vyskúšať. Prečo? Lebo špagety milujú takmer všetci.
Výborné špagety s morčacím mäsom a hráškom - fotorecept kliknite
Rozmýšľate čo uvariť na obed či večeru? Predsa špagety! Sú veľmi obľúbené a ich príprava je nenáročná. Vyskúšajte náš jednoduchý recept so značkou Ženy v meste.
Dbáme na to, aby jedlá boli z dostupných a zdravších surovín. Je pre nás veľmi dôležité, aby chutilo celej vašej rodine. Podeľte sa s nami v komentároch pod receptami.
Špagety s morčacím mäsom a zeleným hráškom chutia skvele. Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pravidelne pripravuje nové osvedčené recepty.
Pripravili sme aj recept na vynikajúce a jednoduché lasagne
Fantastické špagety s omáčkou z morčacieho mäsa a hrášku
- Čas prípravy: 40 minút
- Počet porcií: 4
Vybrali sme pre vás
Špagety s morčacím mäsom a hráškom - ingrediencie
- 300 g morčacie prsia (kuracie prsia)
- 400 g špagety
- dve plné hrste zeleného hrášku
- dve polievkové lyžice masla (olivového oleja)
- 1 ks cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- na dochutenie: mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, kurkuma, sójová omáčka
- na zahustenie omáčky: solamyl
Výborné špagety s morčacím mäsom a hráškom. Foto - Nela
Špagety s morčacím mäsom a hráškom - postup receptu
- Morčacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame ho na malé kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na panvičku pridáme maslo a cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Stiahneme zo sporáka a pridáme lyžičku mletej červenej papriky.
- Medzitým si v osolenej vode uvaríme špagety podľa návodu. K cibuli pridáme nakrájané mäso. Okoreníme soľou, mletým čiernym korením (nemusíme), kurkumou a drvenou rascou. Premiešame a opražíme, aby sa mäso zatiahlo.
- Panvicu prikryjeme pokrievkou, aby mäso pustilo vlastnú šťavu. Trvá to 5 minút. K mäsu pridáme rozpolený cesnak a zelený hrášok (mrazený alebo čerstvý). Opäť prikryjeme a dusíme do zmäknutia, podľa potreby podlejeme trochou vodou.
- Do pohára s vodou (cca 250 ml) zamiešame lyžičku solamylu (podľa potreby) a prilejeme k mäsu. Prevaríme. Dochutíme sójovou omáčku, prípadne soľou. K omáčke pridáme scedené špagety, premiešame a podávame. Ozdobíme bylinkami.
Tip na záver: Namiesto morčacích pŕs môžete zvoliť aj kuracie prsia. Ak vám hrášok nechutí, pridajte inú obľúbenú zeleninku. Fit verzia je samozrejme s celozrnnými cestovinami. Nakoniec, fantázii sa medze nekladú.
Dobrú chuť. Skúste aj recept na jednoduché bolonské špagety. Oplatí sa vyskúšať aj recept na výborné cestoviny s baby špenátom, paradajkami a fetou