Skvelý ocot, RECEPTY na najlepšie jedlá s octom

Skvelý ocot, recepty na najlepšie jedlá s octom z kuchyne portálu Ženy v meste. Zoradili sme pre vás všetky recepty v ktorých využijete ocot.

Skvelý ocot, recepty na najlepšie jedlá s octom z kuchyne portálu Ženy v meste. Zoradili sme pre vás všetky recepty v ktorých využijete ocot.

Ocot, recepty na skvelé jedlá s octom

Ocot patrí medzi základné domáce potraviny. V kuchyni ho využijete naozaj najrôznejším spôsobom od skvelých jedál až po dezinfekciu.

Liečivé účinky využívali aj naše staré mamy a mamy. Čistili octom rany či opuchy a zmierňovali zažívacie ťažkosti.

Ocot podporuje produkciu tráviacich enzýmov a baktérií, urýchľuje trávenie a obmedzuje hnilobné pochody v črevách. Odborníci preto odporúčajú používať najmä jablčný ocot pri príprave jedál.

Spomedzi receptov s octom máme pre vás napríklad recept na originálny šopský šalát, alebo napríklad aj recept na rýchlu šošovicovú polievku, či recept na najlepšiu domácu majonézu 3x inak.

V tejto rubrike vždy nájdete všetky recepty v ktorých sa dá využiť ocot z kuchyne portálu Ženy v meste. 

 

Najlepšie strukoviny, RECEPTY na skvelé jedlá zo strukovín

Najlepšie bylinky do kuchyne, RECEPTY na jedlá s bylinkami

Skvelý kôpor, RECEPTY ako využiť kôpor v kuchyni

Skvelý paradajkový pretlak, RECEPTY ako využiť rajčinový pretlak

Výborná majonéza, RECEPTY ako využiť majonézu

 

 

Druhy octov

  • Jablčný ocot najvhodnejší je na šaláty, ale aj pri nakladaní mäsa alebo do dresingov
  • Ocot z bieleho vína výborne hodí k rybám a morským plodom, celkovo teda k stredoeurópskej kuchyni.
  • Červený ocot je vhodný takmer do všetkých pokrmov, aj na prípravu marmelád, pri nakladaní mäsa či dochucovaní omáčok a polievok.
  • Ocot balsamico pochádza z talianskej Modeny a môže byť z bieleho či červeného hrozna, má troch sladšiu chuť a hodí sa na pripravu smotanových omáčok
  • Kúpiť si už dnes môžete aj bylinkový ocot (ochutený o čerstvé bylinky), ryžový (pochádza z japonskej kuchyni a používa sa na výrobu sushi), malinový (z malinového vína) či cesnakový ocot (hodí sa na šaláty a pri nakladaní mäsa na grilovanie)