Králik s bylinkami, červená kapusta a k tomu ako príloha omeleta. Neznie to ako dokonalé spojenie? Táto regionálna špecialita pochádza z okolia Prahy.
Králik s omeletu a červenou kapustou, recept českej kuchyne
- Čas prípravy: 20 minút
- Dĺžka varenia: 90 minút
- Počet porcií: 4
Objavte ďalšie regionálne špeciality českej kuchyne - kliknite
Chutný králik s omeletu a červenou kapustou - ingrediencie
- 4 ks králičích stehien,
- 1/2 hlávky červenej kapusty,
- 2 vajcia,
- 400 g varených zemiakov,
- masť,
- 300 g masla,
- zmes byliniek – petržlenová vňať, pažítka,
- soľ,
- rasca,
- čierne korenie,
- med,
- ocot,
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.
Výborný králik s omeletu a červenou kapustou, recept českej kuchyne. Foto - archív Czech Specials
Králik s omeletu a červenou kapustou - postup receptu
- Umyté a osolené stehná dáme piecť na masle s hrsťou byliniek.
- Medzitým si na rezance nakrájame kapustu, osolíme ju, okoreníme, osladíme medom, ochutíme octom a necháme variť.
- Ako prílohu podávame omeletu – kocky varených zemiakov opečieme na masti, pridáme rascu, rozšľahané vajce, osolíme, okoreníme. Opečieme, aby bola omeleta vláčna.
Dobrú chuť.
Viac tradičných českých receptov nájdete na www.czechspecials.cz