Najlepšia nakladaná červená repa s feniklom, teda skvelá zaváraná cvikla. Overený recept na skvelú nakladanú cviklu z knihy Tak ma mama naučila.
Červená repa s feniklom, zaváraná cvikla - recept
Červená repa, alebo aj cvikla patrí medzi tradičnú u nás dlhé roky pestovanú zeleninu. A kde je zelenina, musí byť aj zaváranina.
Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás v spolupráci s Luciou Chrenko pripravila recept z knihy Tak ma mama naučila - kúpite ju tu, kliknite.
Pripravte si s nami výbornú zaváranú cviklu a doprajte si túto zdravú a chutnú zeleninu kedykoľvek počas roka. Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás aj recept na výborný tatarák z cukety, rýchly RECEPT na spracovanie cukety
Nakladaná cvikla s feniklom - ingrediencie
- Na 3 poháriky po 250 ml
Zaváraná cvikla (červená repa) s feniklom - ingrediencie
- 1 kg červenej repy
- 1 PL celej rasce
- 1 PL feniklu čerstvo nastrúhaný chren podľa chuti
Sladkokyslý nálev - ingrediencie
- 500 ml vody
- 1 KL soli
- 2 PL cukru
- 50 ml octu
Najlepšia nakladaná červená repa s feniklom (zaváraná cvikla). Overený recept. Foto - Tak ma mama naučila
Nakladaná cvikla (červená repa) s feniklom - postup receptu
- Červenú repu dôkladne umyjeme a uvaríme v šupke. Varenie trvá 30 až 60 minút, podľa veľkosti repy.
- Uvarenú repu vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Keď je repa vychladnutá, šupa ide väčšinou ľahko dole aj rukami, ale ak treba, povrch repy ešte dočistíme nožom.
- Niektoré kúsky repy si môžeme prekrojiť na polovicu. Všetku repu dáme potom do väčšej misy.
- Pripravíme si sladkokyslý nálev na zaliatie, dobre premiešame, pridáme rascu, fenikel a nastrúhaný chren. Týmto dochuteným nálevom zalejeme repu v mise. Opäť dôkladne premiešame, zakryjeme a necháme odpočívať 24 hodín na tmavom a chladnom mieste.
- Pripravené poháre naplníme najprv repou, potom dolievame nálev až po vrch pohára. Poháre uzavrieme viečkom. Sterilizujeme 20 minút pri teplote 80 – 85 °C.
Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás aj recept na skvelý domáci rajčinový pretlak