Skvelé cviklové carpaccio s kozím syrom. recept ako sa pripravuje carpaccio z cvikle. Portál Ženy v meste vám ponúka ďalší výborný recept. Úspech zaručený.

Cviklové carpaccio s kozím syrom

Prípravy vám nezaberú veľa času, výborný šalát máte hotový za 10 minút. Skvelé predjedlo tak máte pripravené. Carpaccio originálne vzniklo ako na seba uložené nakrájané tenké plátky sviečkovice. Jeho popularita si však vyžiadala aj iné verzie, napríklad túto z cvikle.

Domäkka uvarené a na tenko nakrájané plátky cvikle chutia tiež úžasne. Vyskúšajte ich, určite vám bude toto carpaccio chutiť. 🥗

Vybrali sme pre vás aj recept na skvelý cviklový šalát s jablkom, zdravý RECEPT

 

 

Ingrediencie

  • 1 veľká cvikla (2-3 menšie)
  • kozí syr
  • 2 PL balzamikového octu
  • 2 PL makového oleja
  • tekvicové semienka
  • slnečnicové semienka
  • soľ
  • čierne korenie

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Cviklové carpaccio s kozím syrom. Foto - Karpathia.sk

 

Cviklové carpaccio s kozím syrom - postup receptu

  1. Cviklu uvaríme domäkka, necháme vychladnúť, olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
  2. Plátky cvikly poukladáme na tanier, ochutíme balzamikovým octom, makovým olejom, soľou a čiernym korením.
  3. Cviklové carpaccio ozdobíme kozím syrom a tekvicovými semienkami, poprípade listovým šalátom alebo rukolou a necháme odležať v chladničke niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

(Recept nám poskytla firma Karpathia.sk)

Dobrú chuť. 🥗

 

 

Vybrali sme pre vás aj recept na skvelý baklažánový šalát s paprikou, RECEPT na izraelský spôsob