Najlepší slivkový džem s rumom a škoricou, recept z knihy Tak ma mama naučila. Pripravte si s nami tradičnú špecialitu podľa skvelého receptu.

Slivkový džem s rumom a škoricou - recept

Slivkový džem patrí do každej slovenskej špajze už po dlhé stáročia. Je obľúbený a jeho využitie v kuchyni je naozaj široké. Zaujímavý recept z knihy Lucie Chrenko s názvom Tak ma mama naučila. [kliknite]

Lucia Chrenko v pripravila modernú kuchársku knihu, ktorá nie je len o varení, ale rovnako aj o úcte k tradíciám, ale aj o zachovávaní rodinných rituálov. Vyskúšajte a potom už len dobrú chuť. 😍

Vyskúšajte aj výborný recept na domácu čokoládu

 

 

Slivkový džem s rumom a škoricou - ingrediencie

Na 5 pohárikov po 250 ml

  • 2 kg sliviek
  • 400 g kryštálového cukru
  • 75 ml 8% -ného octu
  • 1 KL škorice
  • 50 ml rumu

 

 

Recept na slivkový džem s rumom a škoricou. Foto - Tak ma mama naučila

 

Slivkový džem s rumom a škoricou - postup receptu

  1. Slivky umyjeme, vykôstkujeme a pokrájame na menšie kúsky.
  2. Dáme ich do hrnca a zasypeme cukrom. Po 25 minútach varu, rozmixujeme tyčovým mixérom. Potom pridáme ocot, škoricu a rum.
  3. Ďalej varíme za stáleho miešania 1,5 hodiny. Urobíme skúšku hustoty, nalejeme do pohárov a uzavrieme viečkom.
  4. Rúru rozohrejeme na 250 °C a hneď vypneme. Džemy si poukladáme na plech s vodou (1,5 – 2 dcl) a vložíme do vyhriatej rúry. Necháme v rúre 12 hodín.

Dobrú chuť. 😍

 

 

Vyskúšajte aj recept na fantastický slivkový lekvár s čokoládou 👌