Najlepší slivkový džem s rumom a škoricou, recept z knihy Tak ma mama naučila. Pripravte si s nami tradičnú špecialitu podľa skvelého receptu.
Slivkový džem s rumom a škoricou - recept
Slivkový džem patrí do každej slovenskej špajze už po dlhé stáročia. Je obľúbený a jeho využitie v kuchyni je naozaj široké. Zaujímavý recept z knihy Lucie Chrenko s názvom Tak ma mama naučila. [kliknite]
Lucia Chrenko v pripravila modernú kuchársku knihu, ktorá nie je len o varení, ale rovnako aj o úcte k tradíciám, ale aj o zachovávaní rodinných rituálov. Vyskúšajte a potom už len dobrú chuť. 😍
Vyskúšajte aj výborný recept na domácu čokoládu
Slivkový džem s rumom a škoricou - ingrediencie
Na 5 pohárikov po 250 ml
- 2 kg sliviek
- 400 g kryštálového cukru
- 75 ml 8% -ného octu
- 1 KL škorice
- 50 ml rumu
Recept na slivkový džem s rumom a škoricou. Foto - Tak ma mama naučila
Slivkový džem s rumom a škoricou - postup receptu
- Slivky umyjeme, vykôstkujeme a pokrájame na menšie kúsky.
- Dáme ich do hrnca a zasypeme cukrom. Po 25 minútach varu, rozmixujeme tyčovým mixérom. Potom pridáme ocot, škoricu a rum.
- Ďalej varíme za stáleho miešania 1,5 hodiny. Urobíme skúšku hustoty, nalejeme do pohárov a uzavrieme viečkom.
- Rúru rozohrejeme na 250 °C a hneď vypneme. Džemy si poukladáme na plech s vodou (1,5 – 2 dcl) a vložíme do vyhriatej rúry. Necháme v rúre 12 hodín.
Dobrú chuť. 😍
Vyskúšajte aj recept na fantastický slivkový lekvár s čokoládou 👌