Ochutená hokkaidová nátierka hustejšej konzistencie. Pripravte si doma z obľúbenej tekvice hokkaido skvelú nátierku.
Hokkaido nátierka, overený recept
Má typickú vôňu a chuť po použitých surovinách (Hokkaido, cibuľa, paprika, zemiaky) a koreninách (cesnak, majorán, chilli).
Pripravte si doma z obľúbenej tekvice hokkaido skvelú nátierku, tak ako sme ju pripravovali v I. epizóde Kulinárskej edukačnej šou alebo príďte na pokračovanie - Chrumkavé epizódy na hrášku - II. epizóda - Dary Jari a Veľká Noc
--- 6 porcií ---
Autorka receptu: Gabriela Žlebeková
#zdravo #recept #vyziva #zdravyzivotnystyl #varenie #kuchyna #recepty #slovensko @chrumkaveepizodynahrasku
Suroviny
- Tekvica Hokkaido 1 väčšia
- Cibuľa 1 väčšia
- Cesnak 4 – 5 strúčikov
- Paprika 2 – 3 kusy
- Zemiaky 2 – 3 kusy
- Morská soľ podľa želania
- Chilli papričky 2 kusy
- Majorán 1 PL
- Olej olivový 1 dl
Postup receptu na hokkaidovú nátierku
- Tekvicu Hokkaido umyjeme odstránime dužinu so semienkami (použijeme ju na vyvar do hokkaidového krému). Tekvicu neolúpeme.
- Očistenú tekvicu pokrájame na väčšie kúsky. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na rezance. Cesnak ošúpeme, postrúhame na hrubo na strúhadle. Zemiaky olúpeme, pokrájame na štvrtinky.
- Papriky umyjeme, odstránime jadierka, pokrájame na väčšie rezance. Pripravenú zeleninu spolu s chilli papričkami vložíme na pekáč, pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme majoránom, posolíme.
- Upečenú zmes ešte za tepla popučíme na plechu tak, aby zostali menšie kúsky upečenej zeleniny. Môžeme ju aj v mixéri rozmixovať na hladký krém (nátierku). Kľudne môžeme upečenú zeleninu ponechať v pôvodnej štruktúre a servírovať ako prílohu.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na skvelú hokkaido polievku. Skúste aj recept na pyré z Hokkaido tekvice.