Ochutená hokkaidová nátierka hustejšej konzistencie. Pripravte si doma z obľúbenej tekvice hokkaido skvelú nátierku.

Hokkaido nátierka, overený recept

Má typickú vôňu a chuť po použitých surovinách (Hokkaido, cibuľa, paprika, zemiaky) a koreninách (cesnak, majorán, chilli).

Pripravte si doma z obľúbenej tekvice hokkaido skvelú nátierku, tak ako sme ju pripravovali v I. epizóde Kulinárskej edukačnej šou  alebo príďte na pokračovanie - Chrumkavé epizódy na hrášku - II. epizóda - Dary Jari a Veľká Noc

 

--- 6 porcií ---

Autorka receptu: Gabriela Žlebeková

#zdravo #recept  #vyziva  #zdravyzivotnystyl #varenie  #kuchyna #recepty #slovensko @chrumkaveepizodynahrasku

Suroviny

  • Tekvica Hokkaido 1 väčšia
  • Cibuľa 1 väčšia
  • Cesnak 4 – 5 strúčikov
  • Paprika 2 – 3 kusy
  • Zemiaky 2 – 3 kusy
  • Morská soľ podľa želania
  • Chilli papričky 2 kusy
  • Majorán 1 PL
  • Olej olivový 1 dl

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na hokkaidovú nátierku

  1. Tekvicu Hokkaido umyjeme odstránime dužinu so semienkami (použijeme ju na vyvar do hokkaidového krému). Tekvicu neolúpeme.
  2. Očistenú tekvicu pokrájame na väčšie kúsky. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na rezance. Cesnak ošúpeme, postrúhame na hrubo na strúhadle. Zemiaky olúpeme, pokrájame na štvrtinky.
  3. Papriky umyjeme, odstránime jadierka, pokrájame na väčšie rezance. Pripravenú zeleninu spolu s chilli papričkami vložíme na pekáč, pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme majoránom, posolíme.
  4. Upečenú zmes ešte za tepla popučíme na plechu tak, aby zostali menšie kúsky upečenej zeleniny. Môžeme ju aj v mixéri rozmixovať na hladký krém (nátierku). Kľudne môžeme upečenú zeleninu ponechať v pôvodnej štruktúre a servírovať ako prílohu.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na skvelú hokkaido polievku. Skúste aj recept na pyré z Hokkaido tekvice.