Domáca pečeňová paštéta

Zvyknete kupovať pečeňovú paštétu z obchodu? Rozumieme, je to jednoduchšie. Avšak Ženy v meste vám dnes prinášajú domácu pečeňovú paštétu z kuracích pečienok, ktorá vám nezaberie viac ako pol hodinu. Recept plný živín ako železo, selén, zinok, meď a fosfor, dokonca aj vitamíny A, B alebo K. To všetko vďaka zdravej kuracej pečienke!

Pripravte si s nami rýchle raňajky alebo večeru, ktoré sa ideálne hodia do hektického týždňa, kedy už nemáte sily rozmýšľať nad novými, nezvyčajnými receptami. Siahnite po tejto zdravej pečeňovej rýchlovke! Prajeme vám veľa šťastia s jej prípravou!

Máme pre vás aj obľúbený tradičný recept na oškvarkovú pomazánku s uhorkami. Vyskúšajte!

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas restovania pečienok: 10 minút
  • Počet porcií: 3 menšie poháre

 

Domáca pečeňová paštéta: Ingrediencie

  • 500 g kuracích pečienok (najlepšie chladené)
  • 3 PL masla (na restovanie cibule) + 100 g masla (ku mixovaniu paštéty)
  • 1 ks väčšej cibule
  • 3 strúčiky cesnaku (pokojne aj viac, ak preferujete)
  • Cca 150 ml šľahačkovej smotany
  • Na dochutenie: mletá červená paprika (môže byť aj pálivá), mletá rasca, kurkuma, soľ (solíme až v závere), tymián a rozmarín (sušené alebo čerstvé bylinky) + zopár lyžíc koňaku (voliteľné)
  • Na poliatie (uzavretie) pečeňovej paštéty: 50 g masla (bravčová, kačacia alebo husacia masť)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Domáca pečeňová paštéta: Postup receptu

  1. Kuracie pečienky umyjeme, osušíme a odblaníme. Cibuľu si ošúpeme a nakrájame nadrobno. Cesnak tiež očistíme a ešte roztlačíme. Na kvalitnú panvicu pridáme maslo, rozohrejeme a cibuľu orestujeme do sklovita. Pridáme kuracie pečienky, ktoré si prudko opečieme z každej strany, aby sa zatiahli. Vo vnútri by mali byť ružovkasté.
  2. Následne znížime teplotu. Pridáme korenie, bylinky (okrem soli), roztlačený cesnak a môžeme priliať aj zopár lyžíc koňaku (pre intenzívnejšiu chuť, no je to na vás či ho pridáte alebo nie). Kuracie pečienky ešte chvíľu restujeme, aby sa tekutina odparila. Ak by sme ich restovali pridlho, pečienky by mohli zhorknúť. Potom necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme.
  3. Do domácej paštéty pridáme aj šľahačkovú smotanu, ktorá paštétu nádherne zjemní a primixujeme aj zmäknuté maslo, ktoré paštétu ešte spojí. Pečeňovú paštétu dochutíme podľa vlastnej chuti a rozmixujeme do krémovej konzistencie. Smotanu pridávame podľa potreby, pretože paštéta ešte stuhne a chute sa nádherne prepoja.
  4. Hotovú pečeňovú paštétu naberáme do sklenených pohárov a následne dáme do chladu vytuhnúť. Ak paštétu neskonzumujeme hneď, maslo alebo masť (bravčová, kačacia a mohli ste pridať aj husaciu) si roztopíme a paštétu v sklenených pohároch zalejeme. Tuk domácu paštétu zakonzervuje a tak nám vydrží dlhšie. Skladujeme v chladničke.

Želáme vám dobrú chuť a veríme, že sa vám pečeňová paštéta od nás vydarila!

Nahliadnite aj na podobný videorecept na domácu paštétu

[[etarget]]

 

Ďalšie súvisiace domáce pomazánky