Skvelá tuniaková nátierka, chutný a zdravý recept. Vyskúšajte ďalšiu fantastickú nátierku, tentoraz tuniakovú, z obľúbenej kuchyne portálu Ženy v meste.
Tuniaková nátierka
Tuniaková nátierka vám určite bude chutiť. Prečo práve tuniak?
Ako tučná ryba obsahuje veľa omega-3 mastných kyselín, vďaka čomu má aj tuniaková nátierka prospešné účinky na zdravie srdca, mozgu a očí.
Zlepšuje stav našej pokožky a bojuje proti chronickým zápalom.
Recept z kuchyne portálu Ženy v meste na tuniakovú nátierku bude určite chutiť celej vašej rodine. Vyskúšajte a dajte nám vedieť. Prípadne skúste aj recept na pikantnú nátierku, alebo vyskúšajte aj recept - fantastická cviklová nátierka
Tuniaková nátierka recept
- Čas prípravy: 10 minút
- Počet porcií: 4-5
Recept pre vás
Jemná tuniaková nátierka - ingrediencie
- 320 g tuniak v olivovom oleji (2 ks konzerva)
- 100 g smotanová nátierka (maslo, rastlinné maslo)
- 2 ks vajce (uvarené natvrdo)
- 1 ks menšia červená cibuľa alebo šalotka (je lahodnejšia)
- 1 ks menšia červená paprika alebo kápia
na dochutenie:
- soľ, mleté čierne korenie (nemusí byť), kurkuma (nemusí byť), mletá červená paprika
Tuniak v olivovom oleji. Foto - Nela
Jemná tuniaková pomazánka - postup receptu
- Najprv si uvaríme vajcia natvrdo. Do vody pridáme pol lyžičky sódy bikarbóny, lepšie sa budú lúpať. Varíme 9-10 minút, potom schladíme vo vodnom kúpeli.
- V miske si spolu rozmixujeme tuniaka (olej nezlievame), nakrájanú cibuľu, smotanovú nátierku a vajíčka. Môžeme ju len vymiešať, ale my máme radšej cibuľu rozmixovanú. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou a mletou červenou paprikou. Kombinácia týchto korením má výborné protizápalové účinky.
- Nakoniec pridáme na malé kúsky nakrájanú červenú papriku alebo kápiu. Vymiešame. Necháme trošku postáť v chlade, aby prešli všetky chute.
- Túto skvelú rybaciu pomazánku natrieme na čerstvý chlebík, pečivo a dozdobíme čerstvými bylinkami. Doplníme si aj vitamín C.
Dobrú chuť. 👌😍
Vyskúšajte aj náš recept na chutnú nátierku z medvedieho cesnaku