Nátierka z kuracieho mäsa, recept na najlepšiu mäsovú nátierku z kuchyne portálu Ženy v meste. Pripravte si jednoduchú kuraciu pomazánku zo zvyšného mäsa z polievky.
Nátierka z kuracieho mäsa, fotorecept - kliknite
- Čas prípravy: 5 minút
- Počet porcií: 2-3
Kuracie mäso z polievky občas nenájde využitie. Využite ho na skvelú kuraciu pomazánku pre deti i dospelých. Super rýchly recept pre všetkých.
Ak občas premýšľate akú pomazánku doma pripraviť, tento recept vás určite bude zaujímať. Pripraviť si vynikajúcu domácu pomazánku z vareného mäsa bez konzervantov určite nebude zlé riešenie.
Príprava je rýchla a jednoduchá, pomazánka sýta a naozaj vynikajúca. Na desiatu ako stvorená.
Ak pridáte aj nakrájanú petržlenovú vňať, pažítku či kôpor, doplníte si dávku vitaminu C. A pre inšpiráciu pre vás máme aj recept na najlepšiu domácu oškvarkovú pomazánku z webu Dobrá kuchyňa
Ingrediencie na kuraciu pomazánku
(2-3 porcie)
- 1 podľa chuti - kurkuma,
- 1 podľa chuti - horčica,
- 1 ks - menšia cibuľa,
- 2 plné hrste - varené mäso z polievky,
- 2 kopcovité PL - maslo alebo Rama,
- 1 podľa chuti - čierne korenie mleté,
- 1 podľa chuti - soľ
Fantastická pomazánka z vareného kuracieho mäsa, jednoduchý RECEPT. Foto - Nela
Postup receptu na kuraciu pomazánku
- Uvarené kuracie mäso (napríklad z polievky) rozmixujeme s maslom alebo Ramou (alebo nátierkovým maslom podľa chuti) a očistenou rozpolenou cibuľou.
- Mäso môžeme aj pomlieť spolu s cibuľou, potom k nemu primiešať zmäknuté maslo.
- Vznikne nám hustá kašovitá hmota, ktorú dochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou.
- Chuť môžeme doladiť aj horčicou. Pri deťoch horčicu a čierne korenie vynecháme.
- Pripravte si fantastickú pomazánku z vareného mäsa aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Tip od žien v meste: Do pomazánky môžeme pridať aj petržlenovú vňať, pažítku či kôpor, doplníme si tak ďalší vitamín C. Ak primiešame nastrúhaný parmezán, bude ešte chutnejšia. Dobrú chuť!