Výborná špenátová nátierka. Recept plný živín a vitamínov z dielne kuchyne portálu Ženy v meste na skvelú nátierku zo špenátu. Určite si pochutíte.

Výborná špenátová nátierka, výživná a zdravá - fotorecept kliknite

Výborná špenátová nátierka. Nátierka - pomazánka je vynikajúca na raňajky, desiatu, olovrant, ale aj večeru. Keď je ešte chutná a zdravá, skvelá kombinácia. Ponúkame recept plný živín a vitamínov z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Nech sa páči. Fantastická špenátová pomazánka.

Prečo práve špenátová nátierka? Špenát je veľmi zdravý, zelenina plná vitamínov a minerálov. Obsahuje obrovské množstvo vitamínu K, vitamíny A a C. Je bohatý nielen na vápnik, zinok, magnézium, je fantastickým antioxidantom. Samozrejme, čerstvý si zachováva najviac živín. Pripravte si preto výbornú špenátovú pomazánku podľa nášho receptu, určite si pochutíte.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho vynikajúcich receptov na úžasné zdravé pomazánky.

Pomazánka z medvedieho cesnaku, vajíčková, cviklová, tuniaková, bryndzová, zo zeleného hrášku, tvarohová, avokádová, oškvarková, mrkvová, cuketová, syrová, z kyslej kapusty a mnoho iných. Inšpirujte sa, skvelé pomazánky so značkou Ženy v meste najlepšie nátierky - pomazánky, kliknite

Vybrali sme pre vás najlepšia pomazánka z medvedieho cesnaku

 

Výborná špenátová nátierka, recept plný živín a vitamínov

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: 2-3

Výborná špenátová nátierka - ingrediencie

  • 2 plné hrste čerstvého baby špenátu
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 200 g smotanová nátierka (Lučina, žervé)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie,

 

 

Výborná špenátová nátierka plná živín a vitamínov. Foto - Nela

 

Výborná špenátová nátierka - postup receptu 

  1. Čerstvý špenát dôkladne umyjeme. Cibuľu a cesnak očistíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme ju na masle do sklovita, pridáme roztlačený cesnak. Premiešame, keď zavonia, pridáme špenát.
  2. Špenát chvíľu orestujeme, aby zvädol. Trvá to naozaj iba zopár minút. Potom špenát stiahneme zo sporáka a necháme vychladnúť. Do pomazánky ho nikdy nepridávame teplý, nátierka by nám zredla.
  3. Do mixéra s nožmi, prípadne v miske ponorným mixérom rozmixujeme pripravený vychladený špenát spolu so smotanovou nátierkou. Môžeme pridať Lučinu alebo žervé, záleží čo máme v chladničke.
  4. Výbornú špenátovú nátierku dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Ak ju pripravujeme pre deti, mleté čierne korenie vynecháme. Naša špenátová nátierka je krémová a veľmi chutná.

Tip na záver: Fantastická špenátová nátierka je výborná na pečivo a chlebík. Ak si upečiete domáce žemle a rožky, je to naozaj dokonalé spojenie. Vyskúšajte kváskové rožky a žemle podľa nášho receptu, určite si pochutíte.

Dobrú pomazánkovú chuť.

 

 

Vyskúšajte aj fantastická cviklová nátierka, to vám garantujeme