Výborná špenátová nátierka. Recept plný živín a vitamínov z dielne kuchyne portálu Ženy v meste na skvelú nátierku zo špenátu. Určite si pochutíte.
Výborná špenátová nátierka, výživná a zdravá - fotorecept kliknite
Výborná špenátová nátierka. Nátierka - pomazánka je vynikajúca na raňajky, desiatu, olovrant, ale aj večeru. Keď je ešte chutná a zdravá, skvelá kombinácia. Ponúkame recept plný živín a vitamínov z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Nech sa páči. Fantastická špenátová pomazánka.
Prečo práve špenátová nátierka? Špenát je veľmi zdravý, zelenina plná vitamínov a minerálov. Obsahuje obrovské množstvo vitamínu K, vitamíny A a C. Je bohatý nielen na vápnik, zinok, magnézium, je fantastickým antioxidantom. Samozrejme, čerstvý si zachováva najviac živín. Pripravte si preto výbornú špenátovú pomazánku podľa nášho receptu, určite si pochutíte.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho vynikajúcich receptov na úžasné zdravé pomazánky.
Pomazánka z medvedieho cesnaku, vajíčková, cviklová, tuniaková, bryndzová, zo zeleného hrášku, tvarohová, avokádová, oškvarková, mrkvová, cuketová, syrová, z kyslej kapusty a mnoho iných. Inšpirujte sa, skvelé pomazánky so značkou Ženy v meste najlepšie nátierky - pomazánky, kliknite
Vybrali sme pre vás najlepšia pomazánka z medvedieho cesnaku
Výborná špenátová nátierka, recept plný živín a vitamínov
- Čas prípravy: 10 minút
- Počet porcií: 2-3
Výborná špenátová nátierka - ingrediencie
- 2 plné hrste čerstvého baby špenátu
- 1 ks menšia cibuľa
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- 200 g smotanová nátierka (Lučina, žervé)
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie,
Výborná špenátová nátierka plná živín a vitamínov. Foto - Nela
Výborná špenátová nátierka - postup receptu
- Čerstvý špenát dôkladne umyjeme. Cibuľu a cesnak očistíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme ju na masle do sklovita, pridáme roztlačený cesnak. Premiešame, keď zavonia, pridáme špenát.
- Špenát chvíľu orestujeme, aby zvädol. Trvá to naozaj iba zopár minút. Potom špenát stiahneme zo sporáka a necháme vychladnúť. Do pomazánky ho nikdy nepridávame teplý, nátierka by nám zredla.
- Do mixéra s nožmi, prípadne v miske ponorným mixérom rozmixujeme pripravený vychladený špenát spolu so smotanovou nátierkou. Môžeme pridať Lučinu alebo žervé, záleží čo máme v chladničke.
- Výbornú špenátovú nátierku dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Ak ju pripravujeme pre deti, mleté čierne korenie vynecháme. Naša špenátová nátierka je krémová a veľmi chutná.
Tip na záver: Fantastická špenátová nátierka je výborná na pečivo a chlebík. Ak si upečiete domáce žemle a rožky, je to naozaj dokonalé spojenie. Vyskúšajte kváskové rožky a žemle podľa nášho receptu, určite si pochutíte.
Dobrú pomazánkovú chuť.
Vyskúšajte aj fantastická cviklová nátierka, to vám garantujeme