Pravá lososová nátierka, ktorá je výživná a chutná. Super recept. Pripravte si ju podľa zdravého receptu kuchyne portálu Ženy v meste.

Super lososová nátierka, výživná a chutná - fotorecept kliknite

Jednoduchý recept na nový týždeň? Vyskúšajte fantastickú lososovú nátierku (pomazánku) z pečeného lososa podľa zdravého receptu vašej obľúbenej kuchyne portálu Ženy v meste.

A je tu opäť pondelok. Máme pre vás opäť novinku. Lahodnú nátierku, ktorá je nielen výživná, ale aj veľmi chutná. Pripravte ju svojej rodine na raňajky či večeru, vaše zdravie sa vám poďakuje. Budete potrebovať iba 3 suroviny a korenie.

Prečo práve losos? Aj keď je to mastná ryba, s vyšším obsahom tuku, mali by sme ju konzumovať pravidelne.

Má vysoký obsah esenciálnych mastných kyselín a najmä omega-3 mastných kyselín. Tieto kyseliny sú veľmi prospešné pre náš organizmus, podporujú zdravé cievy, srdce, mozog a chránia pre rakovinou.

Odporúčame aj fit recept na skvelú domácu tresku bez výčitiek

Pravá lososová nátierka, výživná, chutná a zdravá

  • Čas prípravy: 5 minút
  • Tepelná úprava lososa: 8-10 minút
  • Počet porcií: 2-3

 

 

Fantastická lososová nátierka z pečeného lososa - ingrediencie

  • kúsok čerstvého lososa (cca 100-150g)
  • 1 polievková lyžica olivového oleja (na opečenie lososa)
  • 2 kopcovité lyžice smotanovej nátierky (všímame si zloženie)
  • 1 ks menšia cibuľa (najlepšie šalotka, červená - sú jemnejšie)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava, bylinky (petržlenová vňať, pažítka)

 

 

Pravá lososová nátierka, výživná a chutná. Foto - Nela

Fantastická lososová nátierka z pečeného lososa - postup receptu

  1. Chladeného lososa umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Na panvicu pridáme olivový olej a ochuteného lososa opečieme najprv kožou dole, potom z druhej strany do zlatista.
  2. Trvá zo z každej strany približne 5 minút. Zmení farbu, zbelie. Čas pečenia záleží od veľkosti ryby. Upečeného lososa necháme vychladnúť a odstránime kožu, vidličkou natrháme.
  3. Cibuľu nakrájame nadrobno. Do misky pridáme lososa, cibuľu, smotanovú nátierku, soľ, mleté čierne korenie a trošku citrónovej šťavy. Ponorným mixérom všetko spolu rozmixujeme.

Tip na záver: Ak milujete nátierky so štruktúrou, upečeného lososa stačí vidličkou roztlačiť a primiešať ostatné ingrediencie. Do nátierky pridajte ešte nakrájanú petržlenovú vňať alebo pažítku. Doplníte si aj vitamín C.

Dobrú zdravšiu chuť.

 

 

Vybrali sme pre vás chutný recept na zdravý bulgur s pečenou rybou a cuketou