Domáce nadýchané bagety sú receptom na nezaplatenie. Výber pečiva v obchodoch je naozaj veľký, ale upiecť si doma najlepšiu bagetu nie je vôbec zlý nápad.
Chrumkavé bagety, overený recept
Ak sa vám v poslednom čase zdá, že ponuka pečiva v obchodoch už nie je taká ako bývala? A ani tá kvalita nie je správna. Buď je príliš mäkké alebo už začalo tvrdnúť kvôli tomu, že stálo v obchode príliš dlho.
Pripravte si chrumkavé bagety radšej doma. Vyskúšajte to, nie je to nič zložité. Stačí len múka, droždie, trošku olivového oleja a aj u seba v sporáku si môžete pripraviť čerstvé, chrumkavé a nadýchané bagety.
- Čas prípravy v min.: 90
- Čas pečenia v min.: 25
- Počet porcií 6
Môžete si aj vybrať múku z ktorej si pečivo upečiete. Môžete použiť múku hladkú alebo špaldovú, žitnú, či celozrnnú múku.
Nejaký času na to budete potrebovať, ale výsledok vás prekvapí. Domáce chrumkavé bagety si potom môžete natrieť obyčajným maslom, ale výborne chutí napríklad s bylinkovo-cesnakovým. A ak by ste mali chuť na domáce kaiserky, tu je recept.
Ingrediencie na domáce bagety
- 2 polievkové lyžice olivového oleja,
- 500 g hladkej špaldovej (obyčajnej múky),
- 3 dcl horúcej vody,
- 1 kávová lyžička cukru,
- 1 kocka sušeného droždia,
- 1 kávová lyžička soli,
Postup receptu na chrumkavé bagety
- Pripravíme si kvások: Do trošky vlažnej vody nasypeme droždie a necháme ho zaktivovať - asi 10 minút.
- Pridáme cukor, soľ a olivový olej. Pridáme preosiatu múku. Všetko spolu miesime asi 10 minút, kým nevznikne pružné a vypracované cesto.
- Cesto necháme nakysnúť zhruba 50 minút. Následne si ho rozdelíme na 6 - 8 cestíčok, podľa toho, ako veľké chcete bagety mať.
- Vyformujeme tvary bagety a dáme na mierne naolejovaný plech a necháme ešte kysnúť aspoň 10 minút. Pečieme do zlatista - na 180 stupňov 25 minút.
Dobrú chuť. A takýto je výsledok. A tu je aj recept na babičkinu vianočku.