Chrumkavé cuketa ako príloha je jednoduchý fit recept na rýchlovku z cukety bez varenia. Cuketová príloha je prekvapivo chutná a chrumkavá.
Chrumkavé cuketa ako príloha
Cuketové recepty si postupne podmaňuje Slovensko. Pripraviť si z nej rýchlu večeru, alebo prílohu k obedu je naozaj jednoduché. Rýchlovka z cukety je aj u nás často vyhľadávaný recept
Internet a špeciálne youtube je plní videí ako si cuketu pripraviť na najrôznejšie spôsoby. U nás v redakcií nás zaujal tento recept jednej obľúbenej poľskej youtuberky. Oslovil nás jednoduchosťou a nesklamal ani výsledok. Tak sme sa inšpirovali.
Ak by sa vám finálna chuť zdala "príliž zdravá", skúste si cuketu ešte mierne opražiť, alebo podusiť. V redakcii sme si ju naserírovali aj bez toho a výsledok vôbec nie je márny. Chutný a chrumkavý.
Cuketa ako príloha bez varenia je naozaj chrumkavá, vďaka horčici a koreniu skvele chrumkavá. Dokonalý letný recept, ktorý si v pípadne môžete doladiť podľa vlastnej chuti.
Nápad s cuketou vo vrecku pečenie je však výborný. Určite ho vyskúšajte. Podobných receptov vám chceme priniesť v budúcnosti ešte viac, tak zostante s nami.
Fit recept na rýchlovku z cukety bez varenia
- Čas prípravy: 7 minút
- Čas chladenia: 20 minút
- Počet porcií: 4
Ingrediencie na chrumkavú cuketu bez varenia
- 2 cukety,
- 1 cibuľa,
- 1 hrsť petržlenovej vňate,
- 1 čajová lyžička soli,
- 2 čajové lyžičky dijonskej horčice,
- 1 čajová lyžička čierneho korenia,
- 1 čajová lyžička sušeného kôpru,
- 2 polievkové lyžice vínneho octu,
- 2 čajové lyžičky mletej červenej papriky,
- 3 strúčiky cesnaku,
- vrecko na pečenie,
Postup fit receptu na rýchlovku z cukety bez varenia
- Cuketu si pokrájame ja tenšie kolieska a vložíme do vrecka na pečenie.
- Rovnako si na kolieska pokrájame cibuľu a rozoberieme ju na cuketu. Pridáme aj nakrájanú petržlenovú vňať a roztlačíme 2 strúčiky cesnaku.
- Do vrecka pridáme podľa chuti aj korenie. My sme dali čajovú lyžičku soli, čajovú lyžičku kryštálového cukru, čajovú lyžičku mletej červenej papriky a lyžičku čierneho korenia. Pridáme aj dve čajové lyžičky dijonskej horčice a čajovú lyžičku sušeného kôpru. Na záver všetko zalejeme dvoma polievkovými lyžicami vínneho octu.
- Vrecúško uzatvoríme a všetko vo vnútri poriadne premiešame. Necháme odstáť na 20 minút v chladničke.
- Chrumkavá nepečená cuketa vás prekvapí tým, o aký jednoduchý, zdravý a chutný recept ide. Podávame ako prílohu, alebo aj samostatne. Ak by ste predsalen chceli, ešte si ju mierne opečte na panvici.
Dobrú chuť, takýto je výsledok. Ak máte chuť tu je recept na cuketový prívarok