Fantastická omeleta s medvedím cesnakom, recept na doma z dielne portálu Ženy v meste. Nechajte sa inšpirovať. Túto omeletu určite doma zvládnete.
Omeleta s medvedím cesnakom
Recept na omeletu s medvedím cesnakom z dielne portálu Ženy v meste vám ponúka tip na výborný ľahký zdravý obed, ktorého príprava je jednoduchá. Nech sa páči, inšpirujte sa.
Medvedí cesnak – chutná a liečivá bylina, ktorá je vhodná na studenú a teplú kuchyňu.
Ponúkame recept na výbornú omeletu s medvedím cesnakom a zeleninou, plnú živín a vitamínov, bez lepku. Vyskúšajte, určite si pochutnáte. Vyskúšajte aj recept na výborné maslo z medvedieho cesnaku
Ingrediencie na omeletu s medvedím cesnakom, kuracím mäsom a zeleninou
pre 4 osoby
- 3 hrste medvedieho cesnaku,
- 8 ks vajce (podľa veľkosti 2-3 ks na osobu),
- olej,
- štipka soli,
suroviny na kuracie soté
- 3 ks vykostené kuracie stehno alebo kuracie prsia,
- 1 cibuľa,
- 3 polievkové lyžice olivového oleja,
- 2 hrste mrazenej zeleniny,
- 1 ks menšia cuketa,
- 1 ks zelená alebo červená paprika,
- koreniny – soľ, kurkuma, ml. červená paprika, ml. čierne korenie, drvená rasca, prípadne iné obľúbené korenie (gyros, grilovacie korenie a pod.),
Recept na omeletu s medvedím cesnakom. Foto - autorka
Omeleta s medvedím cesnakom plná zeleniny - postup receptu
- Pripravíme si obľúbené mäso (kuracie, bravčové, hovädzie), ktoré umyjeme, osušíme nakrájame na menšie kúsky a okoreníme. Cibuľu si nakrájame nadrobno. Mäsko necháme trošku postáť, bude chutnejšie, môžeme si ho napacovať deň vopred s pridaním olivového oleja.
- Na olivovom oleji si speníme cibuľu, pridáme nakorenené mäso. Osmažíme. Prikryjeme a trochu podusíme, aby pustilo vlastnú šťavu. Potom podlejeme 1 dcl vody. Bravčové a hovädzie mäso dusíme dlhšie, zeleninu pridáme až kým nie jej polomäkké. Ku kuraciemu mäsu pridáme zeleninu keď pustí vlastnú šťavu. Podľa potreby podlejeme vodou.
- Ak zvolíme bezmäsitú verziu, na cibuli podusíme iba zeleninu. Pridáme však väčšie množstvo. Môžeme použiť akúkoľvek, mrazenú alebo čerstvú (mrkva, hrášok, kukurica, paprika, brokolica a pod.). Cuketu pridávame nastrúhanú najemno, pekne soté zahustí. Zeleninovú zmes podľa potreby dochutíme. Ak je zmes riedka, môžeme zahustiť troškou solamylu rozmiešaného vo vode.
- Listy medvedieho cesnaku si nakrájame, pridáme k vajíčkam a ponorným mixérom rozmixujeme. Na omeletu pre jednu osobu sú potrebné 2-3 vajcia (podľa veľkosti). Panvicu potrieme olejom, nalejeme časť vaječnej zmesi a jednotlivo upečieme omelety. Najprv z jednej strany, keď zatuhnú, obrátime a dopečieme.
- Omeletu naplníme kuracou alebo zeleninovou zmesou, ozdobíme zeleninou. Podávame so zeleninovým šalátom. Kto nerieši kalórie, doplníme zemiakové hranolky, chipsy, ryžu a pod. Omeletu si môžeme iba jednoducho obložiť zeleninou a za pár minút si pripravíme rýchlu a diétnu večeru.
Dobrú chuť! 🐻🍃
Vyskúšajte aj ďalšie zaujímavé recepty na jedlá z medvedieho cesnaku - kliknite