Tento recept z cukety valcuje internet každý rok počas cuketovej sezóny. Cuketová sekaná chutí vynikajúco, nezaťaží žalúdok a hodí sa na obed aj večeru.
Tento recept z cukety valcuje internet
- Doba prípravy: 20 minút
- Doba pečenia: 30 minút
- Počet porcií: 5
V čase zberu cukiet často premýšľame, ako cuketu najlepšie spracovať. Čo tak skúsiť sekanú z cukety, ktorá chutí výborne a ani nám nezaťaží žalúdok?
Skvele sa hodí na obed pokojne s varenými zemiakmi alebo ako studená desiata alebo večera len tak samotná bez prílohy. Ak chcete pripraviť vegetariánsku verziu, sekaná chutí výborne aj bez šunky.
Ingrediencie
- 1 stredná (väčšia) cuketa
- 3 zemiaky
- 4 vajíčka
- 1 cibuľa
- 150 g hladkej múky
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 g šunky (najlepšie bravčovej v celku)
- 200 g syra (eidam)
- 1 čajová lyžička soli
- mleté čierne korenie
- 2 čajové lyžičky majoránu
- 1 balíček prášku do pečiva
Postup receptu
- Nastrúhame cuketu a zemiaky – Cuketu ošúpeme, ak je mladá vnútorná časť, môžeme ju použiť celú, ak je však prezretá, vydlabeme vnútornú dužinu so semienkami. Očistíme zemiaky a na hrubom strúhadle nastrúhame cuketu a zemiaky.
- Nastrúhame cibuľu a prelisujeme cesnak – Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky, cesnak tiež očistíme a prelisujeme.
- Pokrájame šunku a syr – Syr a šunku pokrájame na kocky.
- Premiešame a pridáme zvyšok surovín – Zmes premiešame a pridáme múku, kypriaci prášok, vajíčka, majoránku, soľ a korenie. Všetko ešte raz premiešame.
- Vylejeme na plech – Zmes vylejeme na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie.
- Pečieme – Sekanú dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 200°C na 30 minút. Ak ste cuketovú sekanú ešte nerobili, rýchlo zistíte prečo tento recept z cukety valcuje internet.
Dobrú chuť! Skúste aj týchto 10 najlepších receptov z cukety.