Tento recept z cukety valcuje internet každý rok počas cuketovej sezóny. Cuketová sekaná chutí vynikajúco, nezaťaží žalúdok a hodí sa na obed aj večeru. 

Tento recept z cukety valcuje internet

  • Doba prípravy: 20 minút
  • Doba pečenia: 30 minút
  • Počet porcií: 5

V čase zberu cukiet často premýšľame, ako cuketu najlepšie spracovať. Čo tak skúsiť sekanú z cukety, ktorá chutí výborne a ani nám nezaťaží žalúdok?

Skvele sa hodí na obed pokojne s varenými zemiakmi alebo ako studená desiata alebo večera len tak samotná bez prílohy. Ak chcete pripraviť vegetariánsku verziu, sekaná chutí výborne aj bez šunky.

Ingrediencie

  • 1 stredná (väčšia) cuketa
  • 3 zemiaky
  • 4 vajíčka
  • 1 cibuľa
  • 150 g hladkej múky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 g šunky (najlepšie bravčovej v celku)
  • 200 g syra (eidam)
  • 1 čajová lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 2 čajové lyžičky majoránu
  • 1 balíček prášku do pečiva

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu

  1. Nastrúhame cuketu a zemiaky – Cuketu ošúpeme, ak je mladá vnútorná časť, môžeme ju použiť celú, ak je však prezretá, vydlabeme vnútornú dužinu so semienkami. Očistíme zemiaky a na hrubom strúhadle nastrúhame cuketu a zemiaky.


     
  2. Nastrúhame cibuľu a prelisujeme cesnak – Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky, cesnak tiež očistíme a prelisujeme.


     
  3. Pokrájame šunku a syr – Syr a šunku pokrájame na kocky.


     
  4. Premiešame a pridáme zvyšok surovín – Zmes premiešame a pridáme múku, kypriaci prášok, vajíčka, majoránku, soľ a korenie. Všetko ešte raz premiešame.


     
  5. Vylejeme na plech – Zmes vylejeme na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie.


     
  6. Pečieme – Sekanú dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 200°C na 30 minút. Ak ste cuketovú sekanú ešte nerobili, rýchlo zistíte prečo tento recept z cukety valcuje internet.

Dobrú chuť! Skúste aj týchto 10 najlepších receptov z cukety.