Bravčové mäso s lečom je rýchly obed, ktorý máme u nás všetci radi. Takýto obed sa hodí k hranolčekom alebo pečeným zemiakom. Môžete ho vyskúšať aj ako zmes na hrianky. Kto má rád pálivé, nemusí sa báť prihodiť do mäsa niečo štipľavejšie.
Vyskúšajte okrem tohto receptu aj ďalšie recepty na obed. Napríklad bravčové karé na šťave, alebo recept na kuracie mäso v marináde. Vyskúšajte aj bravčové ragú, alebo bravčový stroganov. Tu je aj recept na bravčový steak. Alebo si prečítajte aj článok, kedy soliť huspeninu.
Bravčové mäso s lečom
- Doba prípravy: 10 minút,
- Doba varenia: 50 minút,
- Počet porcií: 5 porcií,
Ingrediencie:
- 500g bravčového pliecka,
- 4 polievkové lyžice oleja,
- 1 pohár zeleninového leča,
- 5 polievkových lyžíc kečupu,
- 1 čajová lyžička soli,
- pol čajovej lyžičky mletého korenia,
Postup receptu: bravčové s lečom
- Mäso umyjeme, usušíme a nakrájame na rezančeky alebo kocky, každý ako má radšej.
- Do hrnca dáme olej a mäso osmažíme, aby sa zatiahlo z každej strany cca 5 minút. Až sa mäso zatiahne, osolíme a okoreníme ho.
- Mäso podlejeme trochou vody a dáme pod pokrievkou dusiť do mäkka. Počas dusenia môžeme vodu prilievať podľa potreby. Dusíme cca 45 minút podľa použitého mäsa.
- Keď je mäso mäkké, pridáme lečo a necháme prebublať 5 minút.
- K mäsu a leču pridáme kečup, premiešame a necháme prebublať a môžeme podávať napríklad so zemiakovými hranolkami.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na hovädzí stroganov. Výborná je aj živánska na plechu. Prípadne aj naše nápady čo na obed rýchlo a lacno.