Zdravá kelová polievka
Čas celkovej prípravy: 40 minút
Čas varenia: 30 minút
Počet porcií: 4
Mnohí z nás nie sú veľkými fanúšikmi zeleniny ako kel, nakoľko sám o sebe nechutí najlepšie. Avšak s tými správnymi doplňujúcimi ingredienciami, rovnako ako korením môže aj kel nabrať na výraznejšej chuti a aróme. Ženy v meste majú pre vás fotorecept na lahodnú kelovú polievku s pridanými hustými zemiakmi, cesnakom a rascou. Polievku zvládne nachystať aj úplná začiatočníčka v kuchyni a zároveň získa na záver fit pochúťku, ktorá dodá nášmu telu obrovské množstvo zdravých vitamínov, minerálov, antioxidantov a vlákniny pre správne fungujúce trávenie.
Nech sa vám polievka od nás podarí! Držíme palce s prípravou!
A čo tak hlavné jedlo k polievke pre kompletný obed alebo večeru? Využite zvyšky kelu a zemiakov z polievky a nachystajte si kelový prívarok so zemiakmi. Ak sme vás týmto hlavným jedlom nezaujali, môžete skúsiť aj zdravý fotorecept na lososa s kelom a s chrumkavou slaninou.
Tip z nášho eshopu
Ingrediencie na kelovú polievku
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 PL olivového oleja
- Štipka mletej červenej papriky
- 2 PL hladkej múky
- 200 g kelu
- Štipka mletej alebo drvenej rasce
- Soľ podľa chuti
- 3-4 ks stredne veľkých zemiakov
Príprava zdravej a jednoduchej kelovej polievky so zemiakmi. Fotka - Slávka
Kelová polievka so zemiakmi: Postup jednoduchého receptu
- Ako prvé dáme nakrájaný kel variť do osolenej vody. Pridáme k nemu aj rascu (mletú alebo drvenú).
- Po 10 minútach vložíme na kocky nakrájané zemiaky. Polievku varíme ďalších 15 minút.
- Následne si urobíme zápražku a to tak, že na oleji krátko osmažíme múku a pridáme k nej nastrúhaný cesnak.
- Keď začne pekne rozvoniavať, nasypeme mletú červenú papriku. Zalejeme vodou, aby nám nič nezhorelo či nezhorklo, pretože v prípade papriky aj cesnaku sa to ľahko môže udiať.
- Zriedenú zápražku vlejeme do polievky. Dôkladne premiešame a necháme ešte prevrieť. Ak treba, dosolíme a dochutíme podľa potreby a chuti. Hotovo!
Dobrú chuť k hotovej kelovej polievke!