Parená domáca knedľa, ktorá sa zaručene vždy podarí. Recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Pripravte si ju doma. Neoľutujete.
Domáca parená knedľa
Mnoho gazdiniek sa zdráha urobiť domácu knedľu. Hovoria si, radšej si ju kúpim, veď ani tá z obchodu nie je zlá, je to bez roboty...
Ale nech je aj akokoľvek profesionálne urobená, domácej knedle sa nevyrovná.
Stačí mať dobrý recept a verte, že aj túto parenú pochúťku si dokážete urobiť úplne v pohodlí vo svojej kuchyni. Bez rôznych umelých prísad či konzervantov.
Len suroviny, ktoré do svojej knedli sami dáte. Neváhajte a vyskúšajte si pripraviť domácu parenú knedľu podľa fotoreceptu z dielne Ženy v meste. A už len vymyslieť omáčku, akú máte radi, a môže sa stolovať.
Parená domáca knedľa
- Čas prípravy: 1 hodina, 40 minút
- Čas tepelnej úpravy: 20 minút
- Počet porcií: 8
Vyskúšajte aj recept na pravý segedínsky guláš
Ingrediencie na domácu parenú knedľu
(na 8 porcií)
- 500 g výberovej hrubej múky,
- kocka droždia,
- 300 ml vlažného mlieka,
- 1 KL cukru,
- 1 vajce,
- soľ - podľa potreby,
- olej na potretie,
Perfektná parená domáca knedľa. Foto - Slávka
Parená knedľa, postup receptu
- Necháme nakysnúť kvások, pričom sme do vlažného mlieka pridali droždie a cukor.
- Nasleduje vajce a preosiata múka, tiež soľ.
- Miesime so zvyšným vlažným mliekom asi 10 minút. Má vzniknúť riedke, vláčne cesto.
- Necháme kysnúť asi 45 minút, nech cesto zaplní misku.
- Vytvarujeme si dva bochníky a necháme ešte znova kysnúť na pomúčenej doske aspoň 10-15 minút.
- Knedle preložíme na nožičku určenú na parenie, ktorú sme potreli olejom. Na dno hrnca dáme vodu. Prikryjeme pokrievkou a knedle varíme v pare (20 min).
Dobrú chuť.
Vyskúšajte 10 receptov na výborný guláš