Pripravte si na raňajky naše studené lečo. Jednoduchý recept ako si pripomenúť chuť leča aj bez komplikovaného postupu. Studenému leču neodoláte.
Studené lečo recept
Niekedy sa človeku nechce variť a platí to dvojnásobne počas leta. Keď sú dni také teplé, slnečné, mierne ochladenie prichádza až na večer. K ľahkým letným večerom neodmysliteľne patrí aj ľahšia večera. A samozrejme so sezónnou zeleninou.
Na naše podmienky takou isto sú paradajky, paprika, cibuľka – komponenty vhodné na každé dobré studené lečo. To však ani zďaleka nemusí byť len všetko spolu podusené. Ak by vám ešte niečo chýbalo, pridáme aj vajce či klobásku.
Vynikajúcu chuť a ľahkosť, ale aj čerstvosť a všetky výhody tepelne neopracovanej zeleniny získate, ak si pripravíte lečo za studena. Skúste aj ďalšie minútky na večeru.
Príprava studeného leča
- Čas prípravy (celkovo spolu): 10 minút
- Čas tepelnej úpravy: 0 minút
- Počet porcií: 2
Ingrediencie na studené lečo
(Potrebujeme na 2 porcie)
- 1 väčšia paprika,
- 2 paradajky,
- 1 menšia cibuľa,
- soľ, podľa chuti,
- dva krajce chleba,
- maslo, obľúbený druh
Postup na prípravu studeného leča
- Papriku, paradajky aj cibuľku si nakrájame na menšie pásiky.
- Zeleninu osolíme a necháme chvíľu postáť, aby trochu pustila šťavy.
- Krajce chleba natrieme maslom a na to naukladáme všetku zeleninu, typickú pre tradičné lečo.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj naše recepty z cukety