Rýchla banánová roláda je ideálne riešenie. Čakáte návštevu a chcete pripraviť niečo nenáročné, ale za to veľmi chutné? Máme pre vás tip na banánovú roládu. Ľahučký dezert ku káve, ktorému nikto neodolá.

Rýchla banánová roláda

Ide o dezert podľa overeného receptu vyrobený z tenkého cesta, ktoré sa plní krémom a celými banánmi a na záver sa zvinie do podoby rolády. Cesto sa najčastejšie vyrába z vajec, cukru a múky, a cesto je pečené na plechu.

Hotová placka sa nechá vychladnúť, natrie sa na ňu krém, pridáme banán a celá roláda sa zvinie do podoby valčeka. Banánová roláda môže byť ozdobená šľahačkou, čokoládou, ovocím alebo orechmi a je obľúbeným dezertom na rôzne príležitosti ako narodeniny alebo sviatky.

  • Doba prípravy: 20 minút,
  • Doba pečenia: 8 minút,
  • Počet porcií: 15 kúskov,

V prospech prípravy tohoto koláča hovorí aj to, že banány sú chutné a zdravé ovocie, ktoré by mohlo byť súčasťou zdravej a vyváženej stravy. Sú bohaté na rôzne živiny, ako sú vitamíny C a B6, draslík, mangán, vláknina a ďalšie. Tieto živiny sú dôležité pre zdravie a správne fungovanie tela.

Rovnako toto obľúbené ovocie obsahuje vlákninu, ktorá pomáha udržiavať zdravý tráviaci systém a regulovať trávenie. Sú zároveň zdrojom draslíka, minerálu, ktorý pomáha regulovať krvný tlak a udržiavať srdce zdravé. Rovnako obsahujú vitamín C, ktorý pomáha posilňovať imunitný systém a bojovať proti infekciám.

Skvelé banány do rolády

Rýchlu banánovú roládu by ste určite mali ochutnať. Vyskúšajte aj pudingový koláč s banánmi, alebo náš recept na piškótový koláč so šľahačkou. Vyskúšajte aj náš recept na vanilkové rožky bez vajec.

Ingrediencie:

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na rýchlu banánovú roládu

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov - Vajíčka rozbijeme a oddelíme bielky a žĺtky.


     
  2. Žĺtky zmiešame s cukrom a kakaom – Do žĺtkov primiešame kryštálový cukor a kakao a ručne metličkou miešame.


     
  3. Vyšľaháme sneh z bielkov – Bielky pomocou robota vyšľaháme do hustého snehu cca 10 minút.


     
  4. Zmiešame dohromady - Zmes zo žĺtkov zmiešame pomocou metličky so snehom zo žĺtkov.


     
  5. Dáme piecť – Na papier na pečenie vylejeme cesto, uhladíme a dáme piecť na 200 0C na 8 minút.


     
  6. Preložíme na papier – Po upečení preložíme na druhý papier na pečenie, po 5 minútach dáme druhý papier dole a zrolujeme. Necháme vychladnúť.


     
  7. Vyšľaháme smotanu s cukrom – Medzitým vyšľaháme smotanu s cukrom do hustej šľahačky a primiešame ručne tvaroh.


     
  8. Krém a banány dáme na piškótu – Piškótu roztiahneme, rovnomerne potrieme krémom a do stredu položíme banán.


     
  9. Zrolujeme – Roládu zrolujeme a dáme chladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na nepečenú tortu s jahodami. Alebo tento recept na slonie slzy.