Naozaj nesmrteľný metrový zákusok k sviatkom na Slovensku jednoducho neodmysliteľne patrí. Vyskúšajte overený recept od žien v meste.
Nesmrteľný metrový zákusok
Nesmrteľný metrový zákusok kombinuje bohaté čokoládové cesto s krémovou plnkou a hladkou čokoládovou polevou, vytvárajúc dokonalú harmóniu chutí, ktorá sa stane príjemným prekvapením každého sviatočného posedenia.
Urobte zo svojho sviatočného stola miesto plné chuti a spokojnosti s týmto nesmrteľným metrovým zákuskom, ktorý oslavuje tradíciu a inováciu v jednom.
Metrový koláč je vždy pripravený na slávnostné momenty alebo len na potešenie blízkych. Tento metrový zákusok prinesie do vašej domácnosti nie len nádhernú vôňu pečenia, ale aj kúsok tradičnej slovenskej pohostinnosti.
Jeho vrstvená štruktúra a vizuálna zaujímavosť vás presvedčia, že niekedy stačí aj málo na to, aby ste vytvorili niečo nezabudnuteľné. Vychutnajte si pečenie a nasledujúce momenty spoločného pochutnávania, ktoré tento zákusok bezpochyby prinesie. Nech sa stane súčasťou vašich sviatočných tradícií a poteší všetky generácie. Skúste aj ďalšie recepty na veľkonočné rezy.
Ingrediencie
- Cesto: 5 ks vajec - 250 g práškového cukru - 270 g hladkej múky - 1/2 hrnčeka oleja - 8 PL vlažnej vody - 1/2 balíčka kypriaceho prášku - 3 PL kakaa,
- Plnka: 1/2 l mlieka - 2 ks zlatého klasu (pudingového prášku) - 1 ks vanilkový cukor - 250 g masla - 150 g práškového cukru,
- Poleva: 200 g čokolády na varenie - 20 g masla,
Postup receptu
- Príprava cesta: Začneme vyšľahaním snehu z bielkov v miske. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom. Pridáme múku, prášok do pečiva, olej, vodu a nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Rozdelíme cesto na dve časti, do jednej z nich primiešame kakao, čím získame jedno svetlé a jedno tmavé cesto.
- Pečenie cesta: Dve formy na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou. Cesto pečieme zvlášť v týchto formách. Po upečení necháme cesto vychladnúť.
- Príprava plnky: Uvaríme hustý puding z mlieka, zlatých klasov a vanilkového cukru a necháme ho vychladnúť. Zatiaľčo puding chladne, vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a následne zmiešame s vychladnutým pudingom.
- Skladanie zákuska: Upečené cesto pokrájame na rezy a začneme skladať: každý rez potrieme plnkou a spojíme s ďalším, striedame svetlý a tmavý rez. Keď minieme všetko cesto, zvyškom plnky potrieme vrch koláča a dáme ho vychladnúť.
- Príprava polevy a dokončenie: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. Touto čokoládovou zmesou potrieme celý povrch koláča a necháme znova vychladnúť, aby čokoláda stuhla. Metrový zákusok krájame na šikmo pre farebný efekt.
Dobrú chuť. Skúste aj recept na zamatovú roládu.
Videorecept