Táto bryndzová syrová roláda nemôže chýbať na slávnostnom stole pri nijakej rodinnej oslave. Obľúbená syrová pochúťka sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, vyskúšajte aj túto našu verziu s bryndzovou plnkou.

Rýchla syrová roláda s bryndzou

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 35 minút
  • Čas pečenia: 10 minút
  • Počet porcií: 15

Najlepšia syrová roláda s bryndzou poteší každú návštevu. Skvele sa hodí na slávnostný stôl, napríklad ako predjedlo alebo rovnako aj ako súčasť studených mís.

Prípravy sa nebojte, je naozaj jednoduchá. Hravo ju zvládne pripraviť aj začiatočník, či začiatočníčka. A výsledok naozaj stojí za to. Pri každej oslave práve roláda zmizne ako prvá.

Inšpirujte sa overeným tradičným receptom na rýchlu syrovú roládu s bryndzovou plnkou podľa portálu Dobrá kuchyňa. Máme pre vás aj obľúbený recept na syrovo cesnakovú nátierku z portálu Dobrá kuchyňa. Tu je zase naša jednoduchá syrová roláda so šunkou.

Ingrediencie na bryndzovú syrovú roládu

(15 porcií)

  • 125 g - bryndza,
  • 2 ks - kyslá uhorka strednej veľkosti,
  • 1 ks - kápia,
  • 2 ks - vajíčka,
  • 1 kávová lyžička - červená mletá paprika,
  • 400 g - obľúbený druh syra,
  • Podľa chuti - soľ,
  • 2 lyžice - maslo,
  • 150 g - šunka

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Najlepšia syrová roláda s bryndzou, overený recept. Foto - Ivka

Rýchly postup receptu na syrovú roládu s bryndzou

  1. Blok syra (eidam 30%) vložíme do mikroténového sáčku alebo potravinovej fólie a dáme do vriacej vody. Varíme ho cca 7-10 minút, až kým sa úplne neroztopí.
  2. Medzitým si pripravíme ingrediencie na plnenie rolády. Uhorku a kápiu nakrájame na pásiky a vajíčka uvarené natvrdo na štvrtiny. Z bryndze, masla, soli a červenej papriky vymiešame pomazánku.
  3. Syr vyberieme zo sáčku. Kým je ešte teplý, vyvaľkáme ho na pracovnej doske na hrúbku cca 3 mm. Ak je syr kvalitný, netrhá sa a dobre sa s ním pracuje.
  4. Na syr navrstvíme šunku. Opatrne na šunku navrstvíme bryndzovú nátierku a rozotrieme ju po celej ploche. Po okraji ukladáme vajíčko, uhorku a kápiu.
  5. Najprv zahneme boky rolády, aby nám ingrediencie nevypadli. Potom ju opatrne stočíme a zabalíme do potravinovej fólie. Roládu dáme do chladničky a necháme ju vychladiť na pár hodín. Nakoniec ju nakrájame a môžeme ju podávať s čerstvým chrumkavým pečivom.
  6. Vyskúšajte si pripraviť vynikajúcu syrovú roládu s bryndzou aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite. 

Prajeme dobrú chuť! Tu je aj syrová roláda bez vaľkania.

 

Prečítajte si