Tentoraz tu máme normálne palacinky z polohrubej múky, vyskúšaný recept z webu Ženy v meste.
Normálne palacinky
Palacinky som skúšala už asi na milión spôsobov. Väčšina z nich sa fajne vydarila. Avšak - klasika je klasika.
Obzvlášť, keď je človek niekde na chate, kde má iba základné suroviny. A tie postačia aj na klasické, dobré palacinky z polohrubej múky. Vyskúšajte aj palacinky, tie najlepšie recepty 9x inak, alebo náš klasický recept na palacinky.
Alebo recept na žemlovku. Vyskúšajte aj naše recepty na sladké plnky do palaciniek. Pripravte si s nami aj palacinky s minerálkou. A tu je recept na kakaové palacinky.
Ingrediencie na prípravu normálnych palacieniek
- 300 mililitrov mlieka (1 väčší hrnček),
- 250 mililitrov polohrubej múky (1 klasický hrnček),
- 1 vajce,
- 1 polievková lyžica cukru,
- olej,
Vyskúšaný recept na normálne palacinky z polohrubej múky. Foto - Jaja
Postup receptu na normálne palacinky
- Všetky suroviny okrem oleja si poriadne zmixujeme na palacinkové cesto. Zmiešame teda 300 mililitrov mlieka čo je asi 1 väčší hrnček, 250 mililitrov polohrubej múky, čo je rovnako asi 1 klasický hrnček, 1 vajce a pridáme aj 1 polievkovú lyžicu cukru.
- Na panvicu pridáme olej, necháme ho rozpáliť a pridáme časť cesta tak, aby pokrylo celú plochu panvice. Opečieme si palacinku z oboch strán na miernom stupni.
- Na palacinku si dáme oblohu podľa vlastných preferencií - nutella, domáci lekvár, tvaroh, šľahačka, ovocie….fantázii sa medze nekladú.
Dobrú chuť! Vyskúšajte aj recept na výborné klasické hrnčekové palacinky