Pripravte si tento rok slané pečivo z lístkového cesta, je to nesmierne jednoduchý a naozaj chutný recept na slaný domáci koláč. Odporúčajú nielene ženy v meste.
Slané pečivo z lístkového cesta
Pripraviť si doma slané pečivo z lístkového cesta je skvelý nápad z niekoľkých dôvodov. Po prvé, je to rýchly a jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť chutný a všestranný snack alebo predjedlo.
Použitie lístkového cesta z obchodu výrazne skracuje čas prípravy, a zároveň poskytuje výsledok s výborným vzhľadom a vynikajúcou chuťou.
Tento recept vám tiež umožňuje byť kreatívny v kuchyni. Môžete experimentovať s rôznymi druhmi ingrediencií ako sú rôzne druhy salám, šuniek a syrov, aby ste prispôsobili chuť podľa vašich preferencií alebo toho, čo práve máte po ruke.
Možnosť pridať rôzne bylinky a koreniny dodáva pečivu osobitý charakter. Slané pečivo z lístkového cesta je tiež skvelé pre rôzne príležitosti - či už ide o pohodový večer doma, rodinné stretnutie, párty alebo ako snack na oslavu.
Je to vynikajúci spôsob, ako ponúknuť hosťom doma pripravené jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj vizuálne lákavé.
Nakoniec, pripraviť si doma toto pečivo je zábavné a uspokojivé. Môže to byť príležitosť na spoločnú aktivitu s rodinou alebo priateľmi, kde všetci môžu byť súčasťou tvorivého procesu.
Výsledkom je nielen chutný pokrm, ale aj príjemne strávený čas. Skúste aj náš recept na slimáky z lístkového cesta. Alebo tento recept na rýchly slaný koláč z lístkového cesta.
Ingrediencie
- 1 balenie lístkového cesta, 10 g kečupu, 50 g mäkkej salámy, 100 g obľúbeného druhu tvrdého syra, 50 g šunky,
Postup receptu
- Hotové lístkové cesto roztočíme a potrieme ho kečupom. Na cesto poukladáme kolieska salámy, šunky, alebo kombináciu oboch. Na mäsovú vrstvu nastrúhame obľúbený tvrdý syr (napríklad eidam). Môžme posypať rôznymi bylinkami, petržlenovou vňaťou. A hodí sa všetko ešte pofŕkať kečupom.
- Cesto aj s náplňou na tesno zrolujeme a pokrájame ostrým nožom na asi 1-1,5 cm kolieska.
- Kolieska poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie v ktorom bolo pôvodne zrolované kupované lístkové cesto. Nakrájané kolieska ukladáme na plech s menšími rozostupmi. Pri pečení jemne narastú. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Alebo iba vodou.
- Pečieme na 200 °C – cca 15-20 minút kým dostanú peknú zlatú farbu. Hotové servírujeme.
Dobrú chuť. Slané pečivo z lístkového cesta je rýchle a naozaj chutné. Skúste aj náš recept na syrovú roládu bez vaľkania. Alebo skúste aj výborné slané chuťovky.
Videorecept