Výborné koláčiky z cesta plneného mletým mäsom, recept originál. Urobte si chuťovku na víkend, pre rodinu či pre hostí.
Skvelé koláčiky, cesto plnené mletým mäsom, recept originál
Plnené pečivo s akýmkoľvek druhom mletého mäsa ochutíte naším dipom a za 45 minút máte hotových 25 kusov. Ak vám budú stačiť.
A príjemný víkend môže pokračovať aj s týmito slanými maškrtami.
Dajte nám vedieť do diskusie ako vám koláčiky plnené mletým mäsom chutili. Želáme vám dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás aj recept na perfektné langoše z jogurtu, domáci RECEPT 🌞
Top recept
Cesto plnené mletým mäsom - Ingrediencie na cesto
- 350 g hladkej múky
- 1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker
- 1 zarovnaná KL soli
- 200 ml vlažnej vody
- 2 PL oleja
Koláčiky plnené mletým mäsom ingrediencie na náplň
- 1 PL oleja
- 1 malá červená cibuľa
- 350 g mletého mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 menšia červená paprika
- 1 zarovnaná PL rozmarínu
- 1 zarovnaná KL mletej sladkej papriky
- 1 zarovnaná KL soli
- ½ KL čierneho korenia
- 100 g krémového kozieho syra
Koláčiky plnené mletým mäsom - ingrediencie na dip
- 200 g kyslej smotany
- 1 strúčik cesnaku
- štipka soli
- štipka korenia
Výborné koláčiky, cesto plnené mletým mäsom. Foto - archív
Koláčiky, cesto plnené mletým mäsom - postup receptu
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
- Na prípravu náplne na panvici s olejom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, pretlačený cesnak a na kocky nakrájanú červenú papriku. Ochutíme rozmarínom, paprikou, soľou a čiernym korením a asi 5 minút restujeme. Zmes odstavíme, vmiešame kozí syr a necháme vychladnúť.
- Do vykysnutého cesta ručne zapracujeme náplň. Z cesta vytvarujeme placky, ktoré nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 25 minút. (elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C)
- Na prípravu dipu v mise zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením. Pečivo možno podávať teplé aj studené. Podávame s dipom.
Koláčiky plnené mletým mäsom - Rady
- Pre výraznejšiu chuť môžeme pečivo posypať 5 minút pred dopečením syrom. Dip možno pripraviť s bylinkami alebo s čili. Pečivo možno pripraviť s akýmkoľvek druhom mletého mäsa.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj recept na výborné olivové pesto