Pštrosie vajcia, vyskúšaný recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Slávnostná pochúťka, ktorá každého vášho hosťa milo prekvapí – pštrosie vajcia.
Najlepšie pštrosie vajcia, vyskúšaný fotorecept - kliknite
Pštrosie alebo niekedy nazývané aj škótske vajcia sa dajú považovať za výnimočnejšie, slávnostnejšie jedlo. Pokiaľ očakávate vzácnu návštevu a chcete sa popýšiť tým, čo v kuchyni dokážete, neváhajte si ich pripraviť. Nie je to nič zložité.
Stačí dodržať pár zásad. Asi najdôležitejšie je mať správne uvarené vajíčka a tiež spracovať si dôkladne mäsovú zmes. Niekedy sa môže stať, že pštrosie vajíčka sa pri smažení rozpadnú, ale ak ich obalíte v kvalitnom trojobale, nehrozí to.
Odporúča sa tiež smažiť ich v hlbokom oleji, aby boli celé ponorené, ideálne vo fritéze. Vtedy je výsledok zaručený. Na webe zenyvmeste.sk si presne vysvetlíme krok po kroku ako postupovať.
- - Čas prípravy (celkovo spolu): 50 minút
- - Čas tepelnej úpravy: 20 minút
- - Počet porcií: 4
Máme pre vás aj recept na mäsové guľky s ryžou bez strúhanky
Ingrediencie na pštrosie vajcia
(4 porcie)
- 0,5 kg mletého bravčového mäsa,
- 1 KL mletého čierneho korenia,
- 1 KL soli,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 4 varené vajcia,
- 2 vajcia na obaľovanie,
- 3 PL hladkej múky,
- 4 PL strúhanky repkový olej na smaženie,
Najlepšie pštrosie vajcia, vyskúšaný recept. Foto - Slávka
Najlepšie pštrosie vajcia, vyskúšaný recept
- Pripravíme si mäsovú zmes, osolíme, okoreníme, dodáme nastrúhaný cesnak. Dôležité je nepridávať žiadne namočené pečivo či chlieb ako do klasických fašírok, práve vtedy by sa pštrosie vajcia mohli rozpadnúť.
- Zmes dôkladne premiesime, aby sa všetky súčasti spojili a zostala pevná.
- Z mäsovej zmesi si vytvarujeme placku a položíme na ňu uvarené vajíčka (7 minút čistého varenia).
- Vytvarujeme si guličku, pričom vajíčko sme dôkladne ukryli. Obalíme ju v múke.
- Potom v rozšľahanom vajíčku.
- Následne v strúhanke. Pokračujeme, až kým takto nepripravíme všetky vajíčka v mäsovej zmesi.
- Pštrosie vajcia dáme smažiť do hlbokého oleja. Ak treba, otočíme ich.
- Musia byť krásne zlatisté a presmažené z každej strany. Pštrosie vajcia je ideálne podávať s piré zemiakmi.
- Pripravte si pštrosie vajcia aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Dobrú chuť.