Šťavnaté fašírky: Základný recept na chutné a chrumkavé fašírky
Fašírky podľa nášho základného receptu budú šťavnaté a chutné. Vyskúšajte si tie najlepšie fašírky na plechu v rúre pripraviť s kuchyňou portálu Ženy v meste.
Príprava šťavnatých fašírok
Šťavnaté fašírky, výborný fotorecept
- Čas prípravy (celkovo spolu): 1,5 hodiny
- Čas tepelnej úpravy: 1 hodina
- Počet porcií: 30 kusov
Urobiť dokonalé fašírky sa na prvý pohľad zdá byť jednoduché. Však sa to len všetko poriadne zamieša, urobia sa guľky, dajú sa na plech, pečú sa... No nie je to úplne tak.
Ozaj chutné, šťavnaté a zároveň na povrchu chrumkavé fašírky majú svoje tajomstvo. Na webe zenyvmeste.sk vám prezradíme, čo všetko je potrebné dodržať, aby sa naozaj podarili.
Ingrediencie na šťavnaté fašírky
Na 30 kusov potrebujeme:
- 2 kg mletého bravčového mäsa (1,5 kg zo stehna alebo pliecka + 0,5 bôčiku),
- 1 PL soli,
- 1 KL čierneho mletého korenia,
- 4 krajce staršieho chleba,
- 8 vajec,
- 1 stredne veľká cibuľa,
- 6 strúčikov cesnaku,
- 100 g strúhanky,
- Bravčová masť na vymastenie plechu.
Postup prípravy fašírok
- Do misky vložíme chlieb predtým namočený vo vode a dobre vyžmýkaný. Pridáme mleté mäso.
- Nasledujú vajíčka, soľ, čierne korenie. Nastrúhame cibuľku a cesnak pretlačíme.
- Pridáme ešte zhruba 50 g strúhanky, aby sme mali hutnejšiu mäsovú zmes. Všetko dôkladne premiesime.
- Vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke a dáme na vymastený plech.
- Pečieme v rúre zhruba hodinu na 180 stupňov Celzia do zlatista.
Dobrú chuť. Prípadne vyskúšajte aj recept na mäsové guľky IKEA.